۱۵:۵۹ | ۱۴۰۳ / اسفند / ۰۶
| |
صفی‌الدین:

کلید هر موفقیتی در مقاومت به دست سماحةالقائد است

کلید هر موفقیتی در مقاومت به دست سماحةالقائد است

دبیرکل شهید حزب‌الله در گفت‌وگویی منتشرنشده گفت: اگر بخواهیم در یک کلام به‌طور خلاصه سخن بگوییم، باید گفت که کلید عزّت، کلید پیروزی، کلید توفیق، کلید هدایت، در هر تجربه‌ای در مقاومت لبنان به دست سماحةالقائد است.

کد خبر: ۷۸۸۹
| |

به گزارش روایت فردا «سید مجاهد رشید و فداکار، جناب سیدهاشم صفی‌الدین رضوان‌الله‌علیه... از برجسته‌ترین شخصیت‌های بزرگ حزب‌الله و یار و همراه همیشگی جناب سید حسن نصرالله بود. حزب‌الله با تدبیر و شجاعت رهبرانی چون او بود که باز هم توانست لبنان را از خطر تجزیه و فروپاشی مصون دارد و تهدید رژیم غاصب را که ارتش شقی و ظالم آن، گاه تا بیروت را لگدمال میکرد خنثی سازد. شهامت و فداکاری او و دیگر فرماندهان و مجاهدان محور نصرالله بود که خطر غصب و اشغال جنوب لیطانی و صور و دیگر شهرهای آن ناحیه و انضمام آن به فلسطین مغصوب و اشغال‌شده را از سر لبنان رفع کرد و جان و مال و آبروی ارزشمند حزب‌الله را در راه حفظ تمامیت ارضی آن کشور به میدان آورد، و رژیم صهیونی متجاوز و جنایتکار را ناکام گذاشت.» 1403/08/03

سیّدهاشم صفی‌الدین که پیش‌تر ریاست شورای اجرایی حزب‌الله را بر دوش داشت، بعد از شهادت سیّدحسن نصرالله به‌عنوان دبیرکل انتخاب شد؛ اما تنها چند روز بعد و در اواسط مهرماه 1403 در بمباران رژیم صهیونیستی در ضاحیه جنوبی بیروت به شهادت رسید و پیکر مطهرش امروز، دوشنبه، به خاک سپرده خواهد شد.

رسانه KHAMENEI.IR به‌مناسبت تشییع دو دبیرکل شهید حزب‌الله، متن مشروح گفت‌وگویی را که با شهید حجت‌الاسلام والمسلمین سیّدهاشم صفی‌الدین در ایام چهل‌سالگی پیروزی انقلاب اسلامی ایران انجام داده بود، برای نخستین بار منتشر میکند. شهید صفی‌الدین در این گفت‌وگو خاطراتی را درباره روابط حزب‌الله لبنان و حضرت آیت‌الله خامنه‌اى بیان کرده است.

در ابتدا، خواهش می‌کنم جنابعالی یک معرّفی مختصری از خودتان بفرمایید تا راجع به نحوه‌ی آشنایی شما با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای وارد گفت‌و‌گو شویم و در ادامه‌ی مسیر، به مقاطع مختلف و مهمّی که در طول سال‌های بعد از انقلاب، حزب‌الله با آن‌ها مواجه بوده است بپردازیم و در‌حالی که به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رسیده‌ایم، به تدابیر رهبر معظم انقلاب در طول این مدّت و دستاوردهای این تدابیر اشاره کنیم.

شهید صفی‌الدین: این مناسبت، مناسبت ارزشمند، بزرگ و عزیزی است؛ مناسبت چهل‌سالگی پیروزی انقلاب اسلامیِ مبارک. من این مناسبت را به شما، سماحةالقائد، ملّت ایران و جهان اسلام تبریک عرض می‌کنم. باید حمد و سپاس خداوند را به‌جای آوریم که سی سال از رهبری امام خامنه‌ای (مدّ ظلّه العالی) در این مسئولیّت بزرگ سپری شده است. این مدّت‌زمان از تصدّی مسئولیّت، به‌خودیِ‌خود، نشان‌دهنده‌ی شایستگی ایشان است. وجود ایشان و نیز رهبری‌شان و رهنمودهایشان، جملگی متضمّن برکات الهی است. باید خداوند را شاکر باشیم که چنین نعمتی در اختیار ما قرار داد و ملّت ایران و همه‌ی جهان اسلام را از رهبریِ الهی، نظیر رهبریِ امام خامنه‌ای (دام ظلّه)، بهره‌مند ساخت.

در رابطه با شناخت شخصی از شخصیّت سماحةالقائد باید بگویم که من در دوران ابتدایی تشکیل حزب‌الله، در شهر مقدّس قم بودم و به‌عنوان یک طلبه، در جمهوری اسلامی تحصیل می‌کردم. من به‌عنوان یک طلبه، علوم دینی را توسّط اساتید و علما فرا می‌گرفتم امّا ازآن‌جایی که مرحله‌ی تشکیل حزب‌الله مرحله‌ای بسیار سخت بود، به‌دلیل وابستگی‌ام به حزب‌الله، از همان ابتدای امر، تحوّلات لبنان را دنبال می‌کردم. در آن زمان، با آن دسته از برادرانی که در قم بودند و در مرحله‌ی تأسیس حزب‌الله مشارکت داشتند، تمامی جزئیّات و مسائل مرتبط با تشکیل حزب‌الله و شکل‌گیری فعّالیّت‌‌های مقاومتی را پیگیری می‌کردیم. شناخت شخصی من از سیّدالقائد، نه به‌واسطه‌ی ملاقات شخصی که به‌واسطه‌ی حضورم در قم و اهتمامم به حزب‌الله و مسائل مرتبط با جمهوری اسلامی بود. افتخار من این بود و هست که به خطّ مبارک ولایت فقیه و خطّ امام خمینی (رحمة الله علیه) گرایش داشتم. از زمان حضورم در جمهوری اسلامی، شخصیّت سماحةالسیّد را دنبال می‌کردم و مانند هر انسان دیگری در قم، با شخصیّت ایشان آشنا شدم و در طول تمام سال‌های سخت، مسائل مرتبط با جمهوری اسلامی را دنبال کردم. من حدود بیست روز پیش از اینکه ایشان به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شوند، در ایران بودم.

در ادامه‌ی حضورم در ایران، زبان فارسی را یاد گرفتم و تحوّلات ایران را در سایه‌ی رهبری شجاعانه و حکیمانه‌ی سیّدعلی خامنه‌ای و پیش از آن، در سایه‌ی رهبری امام خمینی (رحمة الله علیه) دنبال کردم. بسیار به خطبه‌های نماز جمعه‌ی ایشان به‌عنوان یک جانباز، عالم و سیّد، علاقه‌مند بودم و زبان ایشان در خطبه‌ها را حاوی یک فرهنگ بسیار عمیق و گسترده می‌دانستم. در آن زمان، درباره‌ی محوری که سیّدعلی خامنه‌ای ــ به‌عنوان رئیس‌جمهور ــ نمایندگی‌اش را به‌عهده داشتند، حرف‌های زیادی را می‌شنیدیم، حضور سیاسی ایشان در سطح جهان و در‌عین‌حال حضور فعّال و قدرتمندانه‌شان در جبهه ملموس بود، ایشان حضوری جدّی در این عرصه‌ها داشتند.

هم‌زمان با مراحل ابتدایی تشکیل حزب‌الله، من تحوّلات لبنان را به‌طور دائم پیگیری می‌کردم. در آن زمان، امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) مسئولیّت رسیدگی به امور حزب‌الله را به سماحةالقائد، سیّدعلی خامنه‌ای، سپرده بودند. من پیگیر امور لبنان بودم و به‌طور مستقیم با ایشان ارتباطی نداشتم. پس از آنکه امام خمینی (رحمة الله علیه) رحلت کردند و رهبری به سماحةالقائد سپرده شد، من به لبنان بازگشتم و به‌عنوان عضو شورای حزب‌الله، به‌طور مستقیم پیگیر امور بودم، البتّه مقصودم دهه‌ی 90 میلادی است، نه دهه‌ی 80.

در ابتدای انقلاب اسلامی، زمانی که انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت و نظام جمهوری اسلامی برپا شد، آمریکا و صهیونیسم برنامه‌های درازمدّت و گسترده‌ای را برای ایران و غرب آسیا و نیز جهان اسلام طرّاحی و پیش‌بینی کردند، انقلاب اسلامی اختلال‌هایی را در برنامه‌هایشان ایجاد کرد، امّا آن‌ها در صدد بودند که به‌هرترتیب، سیاست‌هایشان را اِعمال کنند، لطفاً یک تصویر کلّی و مختصر از آنچه آمریکا و صهیونیسم می‌خواستند در غرب آسیا اجرا کنند ارائه بفرمایید تا به این نقطه برسیم که با رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، چه اتّفاقاتی افتاد که آن سیاست‌ها و برنامه‌ها به آن نقطه‌ای که آن‌ها می‌خواستند نرسید.

یکی از اقداماتی که امام خمینی (رحمة الله علیه) در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی انجام داد، مواجهه با پروژه‌های آمریکایی در منطقه و قطع دست آمریکا از ایران و جهان اسلام بود؛ این یک مواجهه‌ی سخت در نقاط مختلف بود. جنگ هشت‌ساله‌ی جمهوری اسلامی، در حقیقت، عمق چنین مواجهه‌ای بود. این جنگ، خواسته‌ی آمریکا بود که توسّط صدّام و برخی از کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس اجرا شد. این جنگ، در حقیقت، پروژه‌ی آمریکا برای تنگ کردن عرصه بر جمهوری اسلامی و پایان دادن به حیات آن بود. همان‌طور که همه می‌دانیم، سعی آمریکا این بود که مردم ایران پیروز نشوند، امّا آن‌ها پیروز شدند.

پس از پیروزی، آمریکایی‌ها تصمیم به محاصره‌ی ایران و مهار آن گرفتند. در طول هشت سال جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران، دشمنان، امام خمینی را استوار و ثابت‌قدم یافتند. ایشان با برخورداری از عمق فقهی، عرفانی، فکری و نیز با بهره‌مندی از اراده و شجاعتِ بسیار، یک نیروی انقلابی به‌نام «سپاه پاسداران» را تأسیس کردند، همچنین، امام خمینی (رحمة الله علیه) نیروهای بسیج را ایجاد کردند و ظرفیّت‌های پنهان ملّت ایران در حوزه‌های فکری، عقلی، علمی و مانند این‌ها را به منصّه‌ی ظهور رساندند. من اعتقاد دارم که آمریکایی‌ها در مواجهه‌ی طولانی‌مدّت خود با جمهوری اسلامیِ نوظهور در آن زمان، به یأس و ناامیدی در برابر امام خمینی (رحمة الله علیه) دچار شدند. در طول هشت سالی که از جنگ تحمیلی سپری شد، امام نه‌تنها خود در نبرد حضور یافتند، بلکه کاری کردند که همه‌ی اقشار ملّت نیز در نبرد حاضر شوند. امام خمینی (رحمة الله علیه) همه‌ی اقشار مردم از زن و مرد و کودک را برای حضور در جنگ و مواجهه با پروژه‌ی آمریکاییِ صدّام و کشورهای عربی حاشیه‌ی خلیج فارس، بسیج کردند.

پس از رحلت امام، آمریکایی‌ها احساس کردند که ایران متزلزل می‌شود. آن‌ها اعتقاد داشتند که امام ستون فقرات جمهوری اسلامی بوده است و پس از ایشان، این ستون فقرات دچار اختلال شده است و جمهوری اسلامی قابل تجزیه خواهد بود، از همین روی، طمع‌ورزی آمریکا برای نفوذ به داخل جمهوری اسلامی بیشتر شد. طبیعتاً، تلاش‌های پیشین آن‌ها برای مواجهه با جمهوری اسلامی شکست خورده بود و محاصره و تنگ کردن عرصه بر ایران هم این کشور را تضعیف نکرده بود، خلاصه اینکه آمریکایی‌ها از مواجهه با امام مأیوس شده بودند امّا پس از رحلت ایشان، آن‌ها این امید را پیدا کردند که می‌توانند روی ناامن‌سازی ایران و شکاف‌های داخلی آن حساب باز کنند. محاسبه‌ی آمریکایی‌ها این بود که با رحلت امام، ایران مشغول اوضاع داخلی سیاسی و اجتماعی خود خواهد شد. برآورد آمریکایی‌ها این بود که در چنین شرایطی می‌توانند به‌عنوان رهبر اقتصاد جهان، ایران را تحت محاصره‌ی اقتصادی و سپس محاصره‌ی اجتماعی، فرهنگی و فکریِ داخلی و خارجی قرار دهند تا بدین ترتیب، نظام حاکم ساقط گردد.

یکی از مسائل اصلی در این برهه، موضوع رهبری سماحةالقائد، امام خامنه‌ای (دام ظلّه) بود. من به‌خوبی به‌یاد دارم که در آن زمان، در شرایطی که مردم ایران به‌دلیل رحلت امام در حزن و اندوه بزرگ به‌سر می‌بردند، آیت‌الله سیّدعلی خامنه‌ای در تلویزیون حاضر شدند و این آیه را قرائت کردند: «وَ ما مُحَمَّدٌ اِلّا رَسولٌ قَد خَلَت مِن قَبلِهِ الرُّسُلُ اَفَاِىن ماتَ اَو قُتِلَ انقَلَبتُم عَلی اَعقابِکُم».(1) ایشان سپس گفتند که ملّت ایران قدرتمند است و گام‌هایش سست نمی‌شود و امام قدرت را نزد ما قرار داد. خود من شخصاً به ذهنم هم خطور نمی‌کرد که مجلس خبرگان رهبری، سماحةالقائد را به عنوان رهبر ایران انتخاب کند، هر‌چند که پیش‌تر از برخی علما و عرفا چنین چیزی را شنیده بودم. پس از انتخاب ایشان و شنیدن سخنانشان، احساس یک آرامش فراگیر کردم؛ احساس کردم که این آرامش در کلام ایشان ــ پیش از برگزاری انتخابات ــ به همه‌ی ملّت ایران منتقل شده است.

پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، نوعی آرامش در کشور حاکم شد؛ همه، از جمله مراجع عالی‌قدر، مجلس خبرگان، مردم ایران، سیاستمداران، رؤسا، شوراهای منتخب و مانند این‌ها، تحت رهبری سیّدالقائد قرار گرفتند. در این زمان، آمریکایی‌ها متوجّه شدند که در برابر مشکل جدیدی قرار گرفته‌اند و آن، این بود که امام خمینی (رحمةالله علیه) یک ملّتِ پایبند به ولایت را تربیت کرده است، یک ملّتِ ولایت‌مدار را پرورش داده است. معتقدم که در این مرحله، آمریکایی‌ها خود را در برابر مرحله‌ی جدیدی دیدند. پیش‌تر، آن‌ها معتقد بودند که ایران ضعیف شده است و پس از هشت سال جنگ، دیگر نمی‌تواند اجزای مختلف جمهوری اسلامی را بازسازی کند. بااین‌حال، آمریکایی‌ها متوجّه شدند که مجلس خبرگان یک نهاد قدرتمند است، پارلمان یک نهاد قدرتمند است و امام، پیش از رحلت خود، تصمیماتی اتّخاذ کرده بود که تمام نهادها و مؤسّسات جمهوری اسلامی، استوار، قدرتمند و ثابت‌قدم باقی بمانند. در حقیقت، آمریکایی‌ها خود را در برابر یک ناامیدی جدید یافتند و گزینه‌ی دیگری را در دستور کار قرار دادند و آن نفوذ اقتصادی و فرهنگی بود. در داخل جمهوری اسلامی، مباحثات زیادی در خصوص مسیر اقتصادی‌ای که کشور باید طی کند مطرح شد و در نهایت هم قدرت سماحةالقائد در برقراری ثبات و مدیریّت این امور مشخّص گشت.

برخی برای ایجاد شکاف‌های داخلی تلاش کردند. تلاش آن‌ها این بود که از آزادیِ موجود در جمهوری اسلامی ــ در سایه‌ی وجود آراء و گرایشات سیاسی راست‌گرایانه، چپ‌گرایانه، اصلاح‌گرایانه و اصول‌گرایانه ــ برای اختلاف‌افکنی استفاده کنند. این افراد سعی کردند اختلافات را تشدید کنند، زیرا تصوّر می‌کردند در یک کشور عادی مانند یکی از کشورهای عربی یا اسلامی رفتار می‌کنند. آمریکایی‌ها معمولاً گمان می‌کنند از طریق مزدورانشان و یا به واسطه‌ی سفارت‌هایشان، افسرهایشان و کانال‌های بین‌المللی‌شان و نیز از طریق هیمنه‌شان بر اقتصاد بین‌المللی و شورای امنیّت، می‌توانند در هر کشور عربی یا اسلامی و یا هر کشور دیگری در جهان نفوذ پیدا کنند. در مرحله‌ی سوّم، آمریکایی‌ها دریافتند که این ابزارها در ایران وجود ندارد. اینکه آمریکا در ایران سفارت نداشت، یکی از نعمت‌های خداوند برای تهران بود. این بدان معنا است که نفوذ فیزیکی مستقیم آمریکا در ایران وجود نداشت و ایران به افسران آمریکایی، کارشناسان نظامی آمریکایی و مدیریّت اقتصادی آمریکا و فرهنگ آمریکا هیچ نیازی نداشت. آمریکایی‌ها همچنین متوجّه شدند که اگر بخواهند در راستای اختلاف‌افکنی میان مردم و جامعه‌ی ایران حرکت کنند، در این زمینه بسیار ضعیف و عاجز هستند.

آمریکایی‌ها تلاش کردند از طریق سازوکارهای بین‌المللی و سیاسی، روش‌های جدیدی را برای مواجهه با ایران در پیش گیرند. همه‌ی ما به یاد می‌آوریم که سازمان تجارت جهانی به ایران وعده داد که آمریکا می‌تواند تهران را وارد جامعه‌ی جهانی و بازار اقتصادی بین‌المللی سازد. هدف، این بود که ایران جذب این سازمان شده و اولویّت‌ها، گزینه‌ها، اصول و مبانی خود را فراموش سازد، به گونه‌ای که دیگر ولیّ‌فقیه قدرتی برای تصمیم‌گیری نداشته باشد. در آن زمان، جامعه‌ی ایران از لحاظ اقتصادی و اجتماعی تحت فشار قرار داشت.

یأس دیگر آمریکایی‌ها مواجه شدن با تأثیر فکری، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بنیادینِ عمیقِ سماحةالقائد بر تمامی تصمیمات جمهوری اسلامی بود. ایشان از قدرت بالایی در مدیریّت اختلافات در داخل جمهوری اسلامی برخوردار بودند. ایشان توانایی هضم آسیب‌هایی را که ممکن بود در نتیجه‌ی فشارهای اقتصادی یا اجتماعی به جامعه‌ی ایران وارد شود، داشتند. مهم‌تر از همه‌ی این‌ها، آمادگی ذهنی ایشان و آگاهی‌شان از پروژه‌های آمریکا در منطقه بود. هر‌گاه آمریکایی‌ها قصد داشتند از راهی وارد ایران شوند، سماحةالقائد را در برابر خود می‌دیدند. هر‌گاه خواستند از پنجره وارد شوند، پنجره را در برابر خود قفل‌شده دیدند. بنابراین، در تجربه‌ی سوّمی که آمریکایی‌ها داشتند، خود را در برابر سدّ «خمینی جدید» دیدند. این «خمینی جدید» در یک تجربه‌ی فوق‌العاده، یعنی تجربه‌ی رهبری، ظهور و بُروز پیدا کرد؛ تجربه‌ی فکری عمیق، تجربه‌ی فقه اصیل، تجربه‌ی شجاعت و بصیرت و حضور ذهنی که تأثیر بزرگی نه‌تنها در جامعه‌ی ایران، که در جوامع عربی و اسلامی داشت.

همه‌ی این‌ها باعث شد تا رهبری سماحةالقائد رنگ‌وبوی جدیدی به خود بگیرد. در زمان امام خمینی (رحمةالله علیه) فرصت برای این نوع رهبری فراهم نبود. شیوه‌ی رهبری سیّدالقائد، مبتنی بر شیوه‌ی تأثیرگذاری گسترده در داخل ایران ــ پس از پایان جنگ و بعد از رحلت امام ــ و نیز خارج از ایران بود. ما به‌یک‌باره در برابر ایرانی قرار گرفتیم که هشت سال مقاومت کرده بود و کشوری که پس از رحلت امام خمینی (رحمةالله علیه) رهبر جدیدی برای خود داشت. ایران از لحاظ اقتصادی، علمی، شناختی و مانند این‌ها توسعه پیدا کرد. جمهوری اسلامی در فرهنگ و اعتقاد جوانان ایرانی ریشه یافت و نسل‌های جدیدی را تربیت کرد. جمهوری اسلامی از لحاظ تأثیرگذاری بر جهان عرب ــ از فلسطین گرفته تا حزب‌الله در لبنان و تمام منطقه ــ گسترش یافت تا اینکه بیداری اسلامی رقم خورد و تمامی جوانان مؤمن به دین و صلح و حقیقت و عدالت، بیش از پیش با جمهوری اسلامی قرابت پیدا کردند و به آن نزدیک شدند.

اینجا بود که آمریکا در مرحله‌ی جدیدی قرار گرفت و آن، مرحله‌ی ایجاد فتنه‌ی مستقیم در ایران بود؛ این، مرحله‌ی چهارم مواجهه‌ی آمریکا با تهران بود. من نمی‌خواهم درباره‌ی مسائلی نظیر فتنه‌ی مستقیم در مرحله‌ی چهارم صحبت کنم، زیرا که شما اطّلاعات بیشتری نسبت به من درباره‌ی آن دارید. به‌هر‌حال، در این مرحله نیز آمریکایی‌ها خود را در برابر سدّی مستحکم به نام سماحةالقائد دیدند که با عقل و فکر و مدیریّت و بصیرت و روحیّه‌ی خود، در برابر آمریکایی‌ها ایستادند. همه‌ی ما سخنرانی مشهور سماحةالقائد در نماز جمعه(2) را به یاد داریم که ــ حسب فهم ما ــ ایشان از ظرفیّت معنوی از طریق ارتباط با صاحب العصر و الزّمان (عجّل الله تعالی فرجه) استفاده کردند و گفتند این کشورِ شما است. ایشان همچنین خیلی واضح و صریح با ملّت ایران صحبت کردند و توانستند پروژه‌ی فتنه‌ی جدید را ناکام بگذارند.

من به‌خوبی به یاد دارم که پس از این نبردهای متوالی آمریکا به اَشکال مختلف، سماحةالقائد با آن مقابله می‌کردند. مؤسّسه‌ی «راند» آمریکا که یک نهاد بین‌المللی است، یک پژوهش تقریباً نودصفحه‌ای را پس از فتنه‌ی سال 88 ایران انجام داد و در آن آورد که «باید بررسی کنیم که بعد از دوران رهبر فعلی چه کاری می‌توانیم در ایران انجام دهیم»! زیرا با وجود شخصی مانند امام خامنه‌ای در ایران، آمریکا از امکان بازگشت به این کشور و تأثیرگذاری بر سیاست آن مأیوس شده بود. این نشان‌دهنده‌ی شکستشان است، زیرا به‌خوبی به این نتیجه رسیدند که در سایه‌ی وجود شخصی مانند امام خامنه‌ای (دام ظلّه)، آمریکا نمی‌تواند بر جمهوری اسلامی پیروز شود.

می‌خواهم مقداری به عقب‌ بازگردم تا تحلیلی را که ارائه کردید، در بستر خاطراتتان مرور کنیم. از زمان رحلت حضرت امام (رحمةالله علیه) شروع کنیم. امام یک شخصیّت بسیار برجسته در جهان اسلام بودند، آمریکا را در منطقه به زانو درآوردند و نقشه‌های آن‌ها در منطقه را باطل کردند. آمریکایی‌ها از امام عصبانی بودند و در دلِ پلیدِ خود، این آرزو را داشتند که حضرت امام نباشند تا بتوانند به مسیر خود ادامه دهند. طبیعتاً، هم مردم ایران و هم همه‌ی دوستداران امام در سراسر جهان و هم جنبش مقاومت حزب‌الله، نسبت به اینکه بالاخره زمانی حضرت امام رحلت بکنند نگرانی‌هایی داشتند و این در ذهنشان بود که پس از حضرت امام چه خواهد شد و چه کسی رهبری را بر عهده خواهد گرفت و امور به چه سمت‌وسویی پیش خواهد رفت. شما در حزب‌الله، در آن زمان، چه نگرانی‌ها و دلواپسی‌هایی داشتید و حسّ‌وحال خودتان و دوستانتان در حزب‌الله را زمانی که شنیدید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری انتخاب شدند، تشریح بفرمایید.

همان‌طور که می‌دانید، ما در حزب‌الله، فرهنگی قائم بر راه و روش امام خمینی (رحمةالله علیه) داریم. از ابعاد فرهنگ ما عشق به امام است. شاید ما از نسلی باشیم که فکر می‌کردیم محال است زندگی، در سطح عاطفی و معنوی، بدون امام باقی بماند! این یک امر طبیعی است و من شخصاً به یاد می‌آورم که یکی از غم‌انگیزترین روزهای زندگی‌ام روز رحلت امام بود. فکر نمی‌کنم روز دیگری در زندگی‌ام باشد که این‌گونه غمگین شده باشم. برای همه‌ی ما از دست دادن دوستان و خانواده‌هایمان یک طرف قرار دارد و فقدان امام یک طرف دیگر. البتّه همه‌ی این‌ها در حالی است که ما در هنگام بیماری امام، خود را برای آن روز آماده کرده بودیم. جمهوری اسلامی از طریق تلویزیون اوضاع ویژه‌ی امام در روزهای آخر را تشریح می‌کرد و یک نوع آمادگی برای روز رحلت وجود داشت. بااین‌حال، در روز اعلام رحلت امام، احساس کردم که دنیا متوقّف و تمام شده است. من در آن زمان در جمهوری اسلامی بودم و آن روز را تقریباً به یاد می‌آورم. ما به خیابان‌ها می‌آمدیم، مردم همه گریان بودند و هیچ کس لبخند به لب نداشت و همه به یکدیگر تسلیت می‌گفتند. از جمله‌ی امور عجیب این بود که زمانی که از مکانی به مکان دیگر می‌رفتیم، می‌دیدیم که راننده‌ی تاکسی غمگین است، صاحب مغازه غمگین است، همه‌ی مردم این‌گونه بودند و همه‌ی ما در مراسم تشییع پیکر امام شرکت کردیم.

امّا هنگامی که خبر انتخاب سماحةالقائد به عنوان رهبریِ جدید را اعلام کردند، احساس کردیم که روحمان به بدنمان بازگشت و احساس اطمینان داشتیم. طبیعتاً، این یک مسئله‌ی درونی و فکری است. البتّه کاملاً هم یک مسئله‌ی درونیِ صرف نیست و این احساس و عاطفه سراغ شخصی می‌آید که از ویژگی‌های ایشان مطّلع است و خیر و برکاتش را می‌شناسد. احساس کردیم که دست خداوند عزّوجل به سمت ما بلند شده است و بدون مبالغه و تعارف عرض می‌کنم که احساس کردیم همان قدرتی که در ایّام حیات امام وجود داشت، با رهبری ایشان هم موجود است. من به‌خوبی به یاد دارم که ما نه‌تنها از همان ابتدا رهبری سماحةالقائد را باور داشتیم، بلکه در حزب‌الله مطمئن بودیم که این گزینه پیش از هر چیزی یک گزینه‌ی الهی است و بحمدالله یک گزینه‌ی موفّق است و اعتقاد داشتیم که الطاف صاحب‌الزّمان به طور قطعی در این موضوع دخیل بوده است. ما در حزب‌الله چنین باوری داشتیم و این باور تأثیر عمیقی در تمام تشکیلات حزب‌الله، از رهبری گرفته تا سطوح پایین‌تر، داشت.

بنابراین، نوعی از این باور و اطمینان در ما وجود داشت. شما می‌دیدید که از زمان رهبری شهید سیّدعبّاس موسوی (رضوان الله تعالی علیه)، او چگونه با شور و اشتیاق از این رهبر بزرگ سخن می‌گفت. شهید سیّدعبّاس موسوی و سایر رهبران حزب‌الله، ایشان را به‌خوبی می‌شناختند و برکاتشان برای مقاومت و در زمان مواجهه‌ی مقاومت با چالش‌ها، در طول سالیان متمادی مشخّص بود. سماحةالقائد (اطال‌الله عمره) همواره قدرتمندانه در کنار ما حضور داشتند و ما از برکات رهنمودهای ایشان، اولویّت‌هایشان و توجّهاتشان بهره‌مند می‌شدیم. حزب‌الله در دهه‌ی 80 میلادی، یعنی در زمان ریاست جمهوری ایشان و پیش از انتخابشان به عنوان رهبری، تجارب زیادی از این همکاری داشت. زمانی که ایشان رهبری را بر عهده گرفتند، در ماه‌ها و سال‌های اوّل، چالش‌های سختی وجود داشت و در تمام طول این مدّت، سیّدالقائد همواره راه خلاص و نجات را در برابر حزب‌الله و مقاومت لبنان قرار می‌دادند. ایشان درهایی را باز می‌کردند که در برابر ما قفل بودند. ایشان ما را هدایت می‌کردند و راه را به ما نشان می‌دادند و می‌گفتند این مسیر را بروید، ما نیز آن مسیر را می‌رفتیم و به مقصد می‌رسیدیم.

در هیچ یک از تجارب همکاری‌مان با سماحةالقائد، چه پیش از دوران رهبری ایشان و چه پس از دوران رهبری‌شان در دوران ولایت فقیه، ایشان هیچ موضعی در رابطه با حزب‌الله و هدایت آن نگرفتند، مگر اینکه موضعی درست و کامل بود؛ ما این مواضع را کاملاً درست می‌دیدیم. از همین روی، امروز که از این موضوع سخن می‌گوییم، برخی از مردم تصوّر می‌کنند از آنجایی که ایشان رهبرمان هستند، در حال مبالغه یا تعارف هستیم؛ خیر، این‌طور نیست. ما به رهبر خود افتخار می‌کنیم، او را دوست داریم و به او عشق می‌ورزیم، در سخنان و رهنمودهایش ذوب هستیم، امّا در آنچه پیرامون ایشان می‌گوییم مبالغه یا تعارف نداریم؛ آنچه می‌گوییم مستند به ادلّه‌ی واقعیِ بسیار از زمان تشکیل حزب‌الله تا کنون است.

ما دوران سختی را پشت سر گذاشتیم؛ از جمله، می‌توان به سطوح مواجهات نظامی و امنیّتی سخت اشاره کرد؛ در سطح فشارهای سیاسی سخت که منطقه و مقاومت لبنان و فلسطین با آن مواجه هستند نیز همین‌طور. ما امروز با فشارهای بین‌المللی بسیاری مواجه هستیم. اساساً، مقاومت از ابتدای تشکیل آن تا به امروز با این فشارهای بین‌المللی مواجه است. در این مرحله، در هر سال، در هر برهه، این فشارها وجود داشته است و در طول تمام آن‌ها، سماحةالقائد مداخله و ما را هدایت کرده‌اند. ایشان به ما می‌گفتند من فکر می‌کنم باید این راه را بروید، ما نیز آن راه را رفتیم و متوجّه شدیم که بهترین راه است. اگر بخواهیم در یک کلام به طور خلاصه سخن بگوییم، باید گفت که کلید عزّت، کلید پیروزی، کلید توفیق، کلید هدایت، در هر تجربه‌ای در مقاومت لبنان، به دست سماحةالقائد است.
 

اگر بخواهید به موارد مشخّصی اشاره کنید، با توجّه به خاطرات و تجربیّاتتان، به چه مواردی اشاره می‌کنید که رهنمودهای ایشان برای حزب‌الله بسیار راهگشا بوده است؟

همان‌طور که در جزئیّات اشاره کردم، شواهد زیادی وجود دارد؛ امّا من از برخی مراحل و برهه‌های زمانیِ اصلی سخن می‌گویم که حیاتی هستند. به عنوان مثال، در رابطه با بنیه‌ی حزب‌الله ــ یعنی روح حزب‌الله ــ زمانی بحث بر سر این موضوع بود که آیا حزب‌الله فعّالیّت سیاسی داشته باشد یا خیر. اساساً، حزب‌الله یک گروه مقاومتی بود امّا در نتیجه‌ی تحوّلاتی که در لبنان رخ داد، لازم شد که حزب‌الله در امور سیاسی نیز مشارکت داشته باشد. گروه‌های مقاومت، در سراسر دنیا، معمولاً با این بحث‌ها مواجه هستند. زمانی که برخی دستاوردها از جمله پیشرفت و توسعه در سطوح مردمی، اجتماعی و سیاسی حاصل می‌شود، میان فعّالیّت سیاسی و مقاومتی تداخل به وجود می‌آید. بحث‌های زیادی پیرامون این مسئله در حزب‌الله انجام شد و نظرات مختلفی وجود داشت. در نتیجه، سماحةالقائد گفتند که این موضوع کاملاً واضح است؛ ماهیّت حزب‌الله مقاومتی است. این رویکرد کلّی که سماحةالقائد مشخّص کردند، تا به امروز نتیجه‌بخش بوده است. بنیه‌ی حزب‌الله، هویّت آن و ترکیب و اولویّت آن «مقاومت» است؛ لذا فعّالیّت سیاسی نیز در خدمت فعّالیّت مقاومتی قرار می‌گیرد. تمام این‌ها رهنمودهای سماحةالقائد است. این رویکرد، مسیرهای بزرگی را در سطح فعّالیّت مقاومتی در برابر ما گشود و موجب شد تا فعّالیّت مقاومتی با گام‌هایی بلند پیش برود. متأسّفانه، در آن مرحله، ما بیش از حدّ لازم غرق فعّالیّت سیاسی شدیم؛ امّا به‌هرحال، اگر مسیر مقاومت را گم کرده بودیم و در دهه‌ی 80 و اوایل دهه‌ی 90 مقاومت ضعیف شده بود، نمی‌توانستیم تمامیِ نتایجی را که امروز می‌بینیم مشاهده کنیم.

مثال دوّم این است که زمانی که مسئله‌ی فلسطین وارد مرحله‌ی سازش سیاسی در دوران حکمرانی کلینتون شد و توافقنامه‌های سیاسی مانند اُسلو با فلسطینیان و وادی‌عربه با اردن به امضا رسید، همگان گفتند که همه چیز پایان یافت. جهان عرب، جهان اسلام و همچنین همه‌ی جهانیان اعتقاد داشتند که مسیر سازش ایستگاه پایانی است. ما در اوایل و اواسط دهه‌ی 90 و در مراحل تحوّلات سیاسی مختلف، نزد سماحةالقائد می‌رفتیم. در تمامی مراحل مذاکرات طولانی که تحت نظارت دولت آمریکا میان عرب‌ها و اسرائیلی‌ها انجام می‌شد، هر بار خدمت سماحةالقائد می‌رسیدیم و درباره‌ی تحوّلات منطقه با ایشان گفت‌وگو می‌کردیم، ایشان لبخند می‌زدند و می‌گفتند باید به مسیر مقاومت ادامه دهیم وان‌شاءالله سازش اتّفاق نخواهد افتاد. در آن زمان، کسی که می‌گفت سازش اتّفاق نخواهد افتاد، برخلاف جریان حاکم بر تمام دنیا صحبت می‌کرد. بااین‌حال، سیّدالقائد می‌گفتند این اتّفاق نخواهد افتاد؛ نترسید و به فعّالیّت‌های مقاومتی خود ادامه دهید؛ نگران نباشید، این مرحله نیز تمام می‌شود.

در یک مرحله‌ی بسیار حسّاس، اندکی پیش از درگذشت رئیس‌جمهور حافظ ‌اسد و در دوران پایان ریاست جمهوری کلینتون در آمریکا، جلساتی سریع و پی‌درپی برگزار شد. در آن زمان، برداشت ما این بود که حافظ ‌اسد با پایان مشکلات در جولان موافقت کرده و در خصوص مرزهای منطقه‌ی جولان با آمریکایی‌ها به توافق رسیده است. مقصودم توافق در رابطه با دریاچه‌ی طبریا و اختلافات پیرامون آن است. استنباط ما این بود که همه چیز تمام شده است. در آن زمان، دیدار مشهور میان کلینتون و حافظ‌ اسد در ژنو انجام شد و به نظر رسید که همه چیز نهایی شده است. پیش از آن، سماحةالقائد گفته بودند نگران نباشید، چنین اتّفاقی رخ نمی‌دهد. مذاکرات ژنو شروع شد و همه‌ی جهانیان پیش‌بینی می‌کردند که نتایجی در پی داشته باشد. بااین‌حال، به‌یک‌باره این مذاکرات شکست خورد، زیرا حافظ‌ اسد کوتاه نیامد و عقب‌نشینی نکرد. دیدگاه و نگرش سماحةالقائد این بود که سازش در منطقه راه به جایی نخواهد برد.

طبیعتاً، امروز لبنان و فلسطین و تمام منطقه با نتایج و انعکاسات تحوّلات آن مرحله مواجه هستند. متأسّفانه، حکّام عرب و برخی از رهبران لبنان در آن زمان، روی این مسئله حساب باز کرده بودند که سازش سیاسی سرنوشت نهایی منطقه است؛ بدان معنا که بر سر مسئله‌ی فلسطین سازش صورت خواهد گرفت، کار گروه‌های مقاومت در منطقه پایان خواهد یافت، نقش‌آفرینی حزب‌الله تمام خواهد شد، مقاومت در فلسطین جایی نخواهد داشت و ملّت‌های عربی هیچ امیدی برای دستیابی به راهکارهای عادلانه برای مسائل نخواهند داشت و نمی‌توانند از چهارچوب تصمیم‌گیری‌های آمریکا خارج شوند. شخصیّت اوّلی که جبهه‌ی مقابل را مدیریّت می‌کرد، سماحةالقائد بود. سماحةالقائد، در مواجهه با رویکرد و نگرش حاکم بر جهان در عرصه‌ی سیاسی، ایستادند و مواضع شجاعانه و مبتنی بر مقاومت اتّخاذ کردند. در آن لحظات، ایشان دستور به دفاع از مسئله‌ی فلسطین دادند و تأکید کردند که تسلیح مقاومت و افزایش توانمندی‌ها و امکانات آن در فلسطین باید ادامه یابد. سماحةالقائد، به‌تنهایی، در عرصه‌ی سیاسی ایستادند و محور و جبهه‌ی مقاومت را در برابر جبهه‌ی جهانی رهبری کردند و تجربه ثابت کرد که سازش سیاسی چیزی جز دروغ، ادّعا و توهّم نیست و هیچ دستاوردی را محقّق نخواهد کرد.

پس از آن، برخی از سیاستمداران عالی‌رتبه در فلسطین، لبنان و منطقه ــ که نمی‌خواهم به اسامی‌شان اشاره‌ای کنم ــ نزد ما آمدند و گفتند که در نهایت، مسیر شما مسیر درستی بود و ما اشتباه کردیم؛ آن‌ها گفتند ما گمان می‌کردیم که آمریکا یک راه‌حلّ سیاسی در مقابلمان قرار می‌دهد، امّا چنین کاری نکرد. تمام این‌ها بیست سال قبل رخ داد؛ لذا زمانی که از این مشکلات و یا آنچه از آن تحت عنوان «معامله‌ی قرن» یاد می‌شود صحبت می‌کنیم، می‌دانیم اتّفاقی که بیست سال پیش رخ نداد، اکنون نیز رخ نمی‌دهد. این مثال دوّمی بود که عرض کردم.

مثال سوّم این است که من اکنون به‌خوبی به یاد می‌آورم که پس از عقب‌نشینی اسرائیل از لبنان در سال 2000 و پیروزی بزرگی که حاصل شد ــ که بزرگ‌ترین پیروزی در جهان عرب در تاریخ مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی بود ــ ما به جمهوری اسلامی رفتیم و با سماحةالقائد ملاقات کردیم و پس از بحث و بررسی مسائل و ارائه‌ی برخی گزارش‌ها به ایشان، مثل همیشه از رهنمودهایشان بهره‌مند شدیم. ایشان صحبت می‌کردند و من می‌نوشتم؛ هنوز هم سخنان ایشان را به‌خوبی به یاد دارم. در تابستان سال 2000 نزد ایشان بودیم؛ یعنی حدوداً دو ماه بعد از عقب‌نشینی اسرائیل. به یاد دارم که ایشان گفتند آنچه رخ داد پیروزی حزب‌الله بود و شما نتایج و انعکاسات آن را در منطقه و به طور مشخّص در داخل فلسطین مشاهده خواهید کرد؛ نتایج این پیروزی در لبنان را برای فلسطینیان دست‌کم نگیرید؛ ملّت فلسطین، در انتفاضه‌ای جدید، به خیابان‌ها خواهد آمد و از این پس، از رهبران و سیاستمداران خود تنها راهکاری مبتنی بر انتفاضه را با تمامی ابعاد و معانی‌اش خواهد پذیرفت.

هنوز حدود یک ماه ــ کمی کمتر یا کمی بیشتر ــ از سفرمان به جمهوری اسلامی و دیدار با سماحةالقائد نگذشته بود که انتفاضه‌ی فلسطین شعله‌ور شد. من حقیقتاً زمانی که تصاویر کرانه‌ی باختری و یا تصاویر انتفاضه در تمام فلسطین را می‌دیدم، احساس می‌کردم که سیّدالقائد با چشمانشان در حال مشاهده‌ی همین صحنه‌ها از تلویزیون بودند؛ احساس کردم طوری سخن می‌گفتند که گویی تصاویر تلویزیون در برابر دیدگانشان قرار دارد؛ برخی از جزئیّات را به گونه‌ای بیان می‌کردند که گویی با چشمان خود، آن‌ها را می‌دیدند. همه‌ی این‌ها حاکی از وجود یک نگرش صحیح بود. اکنون، می‌توانیم چنین چیزی را بر مبنای اطّلاع از عالم غیب و یا برخورداری از امداد الهی تفسیر کنیم و یا آن را حاصل یک نگرش سیاسی ژرف بدانیم. چنین رویکردی چه بر اساس امداد الهی و چه بر اساس نگرش سیاسی عمیق تفسیر شود، بسیار بزرگ و عظیم است. به‌هر‌حال، این دو نوع تفسیر از یکدیگر جدا نیستند. عقل اولیاءالله سرشار است؛ یعنی فردی اگر جزو اولیاءالله باشد، عقل سیاسی او سرشار خواهد بود.

همین‌طور، سال‌به‌سال بیشتر دریافتیم که نگرش سیّدالقائد یک نگرش بسیار عمیق بوده است. حتّی جزئیّات نبرد سال 2006 ــ یعنی جنگ سی‌وسه‌روزه ــ در پیش‌بینی سیّدالقائد بسیار جزئیّات قابل توجّهی بود. ایشان، در ابتدای نبرد، روحیّه‌ی زیادی به ما در میدان اعطا کردند. ما در جنگ سی‌وسه‌روزه با یک جنگ بسیار سخت و طاقت‌فرسا مواجه بودیم. تصوّر کنید یک میلیون نفر از حامیان مقاومت ــ از مجموع چهار میلیون جمعیّت لبنان ــ آواره شدند! بگذارید بگویم که هشتاد درصد حامیان مقاومت آواره شدند، خانه‌هایشان ویران شد، مناطق محلّ سکونتشان بمباران شد، شهید و مجروح شدند و ویرانی همه‌جا اتّفاق افتاد. این اتّفاقات در برابر دیدگان همه‌ی جهان رخ داد و حزب‌الله، به‌تنهایی، برای سرنوشت خود جنگید. در چنین شرایطی، کلمات و سخنان سماحةالقائد به منزله‌ی مرهمی برای ما بود.

من به‌خوبی پیام مشهور اوّل ایشان را که برای جناب دبیرکل ارسال شد، به یاد دارم. جناب سیّدحسن نصرالله تلفنی با من تماس گرفت و گفت «بشارتی دارم»؛ از وی پرسیدم بشارت چیست، او نیز گفت «سماحةالقائد برای ما پیامی فرستادند و در آن درباره‌ی اتّفاقاتی که برای ما رخ خواهد داد سخن گفتند و این سخنان سرشار از بشارت است. ایشان از روزهای سختی سخن گفتند که پیش روی خواهیم داشت.» سیّدحسن در ادامه گفت «سماحةالقائد نبرد ما را به جنگ خندق تشبیه کردند که بسیار سخت بود.» جناب سیّد، هنگام مکالمه‌ی تلفنی، می‌خندید و می‌گفت «ایشان خبر وقوع یک نبرد سخت را به ما دادند.» طبیعتاً، این مکالمه برای هفته‌ی اوّل نبرد بود. در نهایت هم در پیام سماحةالقائد آمده بود که «ان‌شاءالله خیر شما در چیزی است که برایتان رخ داده است. اگر این اتّفاق نمی‌افتاد، ممکن بود اسرائیل شما را غافلگیر کند و به طور ناگهانی به شما هجوم بیاورد.» ما هیچ اطّلاعاتی مبنی بر اینکه اسرائیل خود را برای حمله‌ی غافلگیرانه به حزب‌الله آماده می‌کند نداشتیم. پس از پایان نبرد، طرف اسرائیلی به این موضوع اذعان کرد و آمریکایی‌ها و افراد مطّلع نیز به این مسئله اشاره کردند که اسرائیل خود را برای یک حمله‌ی غافلگیرانه آماده می‌کرد. من جزئیّات تماس خود با جناب سیّدحسن را به‌خوبی به یاد دارم. با تمام صراحت و وضوح، به شما می‌گویم که حتّی سخنان سیّدحسن به ما روحیّه می‌داد؛ یعنی ما را به سمت جلو حرکت می‌داد و روحیّه‌ی شجاعت را در ما به وجود می‌آورد. حتّی نوع لحن کلام خود سیّد هم بعد از پیام سماحةالقائد تغییر کرد؛ یعنی سخنانش پس از آن پیام، متفاوت شد، به گونه‌ای که نوعی اطمینان خاطر در کلامش نمایان شد و تأکید کرد که پس از ارسال پیام توسّط سماحةالقائد، اطمینان خاطر یافته و این مسئله‌ی مهمّی است. یکی از نکات مهم در پیام سماحةالقائد به جناب نصرالله ــ که مفید است برای مردم تشریح شود ــ این بود که اگر نبرد سال 2006 در این برهه اتّفاق نمی‌افتاد، اسرائیل حزب‌الله را غافلگیر می‌کرد. بعدها جناب نصرالله این موضوع را برای مردم تشریح کردند.

سؤالی که مطرح می‌شود این است: رهبری که در ایران زندگی می‌کند و جمهوری اسلامی را با وجود تمام چالش‌ها و سختی‌ها هدایت می‌کند، چگونه متوجّه شد که اسرائیل خود را برای یک جنگ غافلگیرانه آماده می‌سازد؟ ما چنین چیزی را نمی‌دانستیم و از آن اطّلاع نداشتیم. ما اساساً هیچ اطّلاعی نسبت به این موضوع نداشتیم. سماحةالقائد چگونه متوجّه این امر شدند؟ چطور به این باور رسیدند؟ مسئله‌ای که وجود دارد این است که ما در سطح معنوی هرگز از اهمّیّت این باور و پیش‌بینی درست نکاستیم و این مسئله در مدیریّت نبرد و پیشبرد آن برای ما بسیار مؤثّر بود.

همین‌طور سماحةالقائد، ایشان جناب نصرالله را «ای رهبر عربی» خطاب کردند. ایشان به حزب‌الله و جناب نصرالله تبریک گفتند و عبارات قابل توجّهی را در مخاطب قرار دادن وی استفاده کردند. به عنوان مثال، از تعبیر «ایّها القائد العربی» ــ «ای رهبر عربی» ــ استفاده کردند. ما از رهگذر تجربه‌ی خود با سماحةالقائد دریافتیم که جناب سیّدحسن نصرالله، در سطح جهان عرب، در برابر آینده‌ای بزرگ قرار دارد. امروز ما در مرحله‌ی «سیّدحسن نصرالله؛ رهبر عربی»، که جناب امام خامنه‌ای حدود سیزده سال پیش درباره‌ی آن سخن گفته بودند، زندگی می‌کنیم. این موضوع، در تمامی ابعاد و معانی، قابل توجّه است.

بنابراین، سماحةالقائد همواره در کنار حزب‌الله حضور معنوی داشته‌اند و ما همیشه از رهنمودها، هدایت‌ها و سخنرانی‌های عجیب و فوق تصوّر ایشان بهره برده‌ایم. واقعاً نمی‌دانم چه توصیفی را باید درباره‌ی سخنرانی‌های ایشان به کار ببرم! توصیف «کرامت» یا «معجزه». سخنرانی‌های سماحةالقائد از جنس سخنرانی‌هایی است که شما در آن بیش از وقایع عادی، الهامات را می‌بینید، زیرا ایشان به همه‌ی وقایع اشراف دارند، از همه‌ی وقایع سخن می‌گویند و مدام الهام‌بخش هستند. ایشان دائماً همگان را به حرکت درمی‌آورند، تبیین می‌کنند، توضیح می‌دهند و تشریح می‌کنند. حتّی خود من همیشه این سؤال بزرگ را در ذهن دارم که سماحةالقائد چگونه به چنین سخنرانی‌هایی می‌رسند؛ چگونه به چنین سخنرانی‌های عجیبِ سرشار از عمق و ابعاد می‌رسند؛ مقصودم عمق فکری، معنوی، سیاسی و تحلیلی است. من تنها درباره‌ی مراحل اصلی مسیر فعّالیّت‌های مقاومتی صحبت کردم و با اطمینانِ تزلزل‌ناپذیر می‌توانم به شما بگویم که طبیعتاً پس از امام حجّت (عجّل الله تعالی فرجه)، جناب امام خامنه‌ای (دام ظلّه) تنها فرد در جهان بودند که روند روبه‌رشد مقاومت را با وضوح و شفّافیّت می‌دیدند.

انقلاب اسلامی، تا اینجا، دو رهبر را به خود دیده است؛ رهبر اوّل حضرت امام خمینی (رحمةالله علیه) بود و پس از ایشان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبریِ انقلاب را به دست گرفتند. اگر بخواهیم نامی بر دوران امام خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای بگذاریم، چه نامی را می‌شود برای این دو دوران گذاشت؟

طبیعتاً اگر بخواهیم درباره‌ی امام خمینی (رحمةالله علیه) هم صحبت کنیم، اگر شخصی مانند من بخواهد ایشان را توصیف کند، نوعی تعرّض به ساحت مقدّسشان خواهد بود، چرا که نمی‌توانیم حقّ مطلب را اداء کنیم. امّا در سطح درک عقلی ساده و اندک خود می‌توانیم بگوییم که امام خمینی به عنوان بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، از طریق بنیان نهادن «ولایت فقیه» و با نگرشی که به نقش ولیّ‌فقیه ــ یعنی فقیه جامع‌الشّرایط ــ داشتند، درها را به معنای واقعی گشودند. در واقع، ایشان درها را به سمت خیر و برکت گشودند. ایشان با فتح قلب‌ها زمینه را برای ظهور امام حجّت (عجّل الله تعالی فرجه) فراهم کردند. ایشان فاتح عقل‌ها بودند و توانستند همگان را با اسلام محمّدی اصیل (صلّی الله علیه و آله) و اهل‌بیت (علیهم السّلام) آشنا سازند. در یک تعبیر واضح باید گفت که امام خمینی (رحمةالله علیه) بانیِ جمهوری اسلامی، بنیان‌گذار آن و سرمنشأ خیر و برکات فراوان آن بودند. هر آنچه جمهوری اسلامی و مسلمانان بدان دست پیدا کردند و هر خیر و برکتی که ما در لبنان و مقاومت اسلامی در سراسر جهان اسلام بدان دست پیدا کردیم، یک منشأ دارد و آن امام خمینی (رحمةالله علیه) است. سماحةالقائد، امام خامنه‌ای (دام ظلّه) نیز اصول و ارزش‌ها را در سازه‌ی بلند جمهوری اسلامی و جنبشِ اسلامیِ بین‌المللی نهادینه ساختند. این بدان معنا است که امام خمینی در را گشودند و امام خامنه‌ای مرحله‌به‌مرحله ارزش‌ها و اصول را نهادینه کردند. آنچه امام خامنه‌ای گفته‌اند و آنچه در طول سی سال رهبری ایشان اتّفاق افتاده، کافی است که یک قانونِ کامل و شامل برای بنای تمدّن اسلامی که ایشان از آن سخن گفته‌اند، شکل بگیرد.

ما از خداوند متعال مسئلت داریم که در فرج امام عصر تعجیل فرماید. ان‌شاءالله تمدّن اسلامی در سایه‌ی پُربرکت حضور امام زمان (علیه السّلام) تشکیل می‌شود و ما در این زمینه هیچ شکّی نداریم. امام خامنه‌ای بانی پروژه‌ی اسلامی نوین و گسترده هستند. ایشان برای تعمیق فکری، عقیدتی، فرهنگی، ساختاری و اداری این پروژه تلاش می‌کنند. ایشان این مسیر را ادامه می‌دهند و بر تداوم مسیر نیز مداومت دارند. همان‌طور که می‌دانید، از حضرت عیسیٰ (علیه السّلام) نقل شده است که اهمّیّت استمرار یک عمل از اهمّیّت شروع آن کمتر نیست. بنابراین، امام خمینی (رحمةالله علیه) آغازگر این مسیر بودند و امام خامنه‌ای (دام ظلّه) ادامه‌دهنده‌ی باثبات و تزلزل‌ناپذیر این مسیر شدند.

شما به این مسئله اشاره کردید که مسیرِ سیاسیِ پیموده‌شده در موضوع فلسطین نتیجه‌بخش نبوده و تنها راه، راه مقاومت است؛ امّا ما می‌شنویم که برخی این را تبلیغ می‌کنند که خود فلسطینی‌ها به دنبال سازش هستند! دیدگاه شما در این خصوص چیست و آیا واقعاً وضعیّت به این صورت است یا جنبش مقاومت در میان ملّت فلسطین هم یک جنبش قوی و زنده است؟

من یک مثال عینی برای شما می‌آورم. ملّت فلسطین یک ملّت مقاوم است که هیچ‌گاه دست از مقاومت و سلاح نمی‌کشد. بااین‌حال، باید به میزان فشارها علیه ملّت فلسطین نیز واقف باشیم. این فشارها بسیار زیادند و ما آن‌ها را دست‌کم نمی‌گیریم. کوچ دادن اجباری فلسطینیان، بیرون راندن آن‌ها از اراضی‌شان، توطئه‌ی جهانیان ــ از جمله آمریکایی‌ها و غربی‌ها ــ علیه فلسطینیان، پشت کردن اکثر دولت‌های عربی ــ یعنی حکّام عرب ــ به آن‌ها، بخشی از این فشارها است؛ کمااینکه اموال جهان عرب نیز در خدمت منافع اسرائیل هزینه می‌شود و نه برای مقاومت. با تمام این‌ها، مقاومت فلسطین در طول هفتاد سال متوقّف نشد؛ این مقاومت هرگز متوقّف نشد. علی‌رغم اینکه مقاومت محاصره شد و عرصه بر آن تنگ گشت، امّا باز هم حاضر به تسلیم نشد. با وجود ترور رهبران برجسته‌ی مقاومت فلسطین، این مقاومت متوقّف نشد. امروز مقاومت فلسطین بسیار قدرتمندتر از سی، چهل یا پنجاه سال قبل است. اکنون مقاومت فلسطین در مرحله‌ی جدید خود است؛ یعنی مرحله‌ی مقاومتِ گسترده‌تر و قدرتمندانه‌تر. مقاومت فلسطین امروز موشک‌هایی در اختیار دارد که تهدیدی برای تل‌آویو است؛ چنین قدرتی پیش‌تر وجود نداشت. متأسّفانه کشورهای عربی اقدامی در این زمینه نکردند، امّا با کمک جمهوری اسلامی موشک‌هایی در اختیار مقاومت قرار گرفته است که می‌توانند تل‌آویو را هدف قرار دهند.

امروز مقاومت فلسطین مقاومت حزب‌الله را کنار خود می‌بیند و مقاومت حزب‌الله نه‌تنها تهدیدی برای تل‌آویو که تهدیدی برای تمامی نقاط در رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. اسرائیل از مقاومت حزب‌الله می‌ترسد و از آن هراس دارد. مقاومت حزب‌الله حامی و پشتیبان مقاومت فلسطین است. پافشاری دائمی مردم فلسطین در پیشبرد مقاومت خود و نیز تقویت این مقاومت، دلیل آشکاری بر مقاوم بودن فلسطینیان است و نشان می‌دهد که ملّت فلسطین یک ملّت مقاوم است؛ ملّتی که تسلیم نشده و نخواهد شد، ملّتی که زیر بار زور نرفته و نخواهد رفت. بله، در این میان، برخی از سیاستمداران ضعیف هستند که تسلیم می‌شوند. حتّی در زمان حیات رسول‌الله (صلّی الله علیه و آله) در مدینه‌ی منوّره نیز نقش این افراد، ناامید کردن مردم و سست کردن گام‌هایشان بود و می‌گفتند چرا باید بجنگیم، چرا باید به جنگ ادامه دهیم؛ قریش با یهودیان و تمامی دشمنان اسلام و قبایل عرب متّحد شد تا مدینه‌ی منوّره را محاصره کند و مردم را به تسلیم دعوت نماید. امروز نیز این افراد ضعیف، بزدل و منافق، هم در میان فلسطینیان و هم در میان عرب‌ها و حکّام عرب وجود دارند. آن‌ها مردم را به فرهنگِ تسلیم و زانو زدن دعوت می‌کنند. بااین‌حال، مردم فلسطین هرگز از این مسیر خسته نشده و هیچ‌گاه سلاحِ مقاومت از دستشان رها نشده است. این خود یکی از مهم‌ترین دستاوردهای مسیر مقاومت و جبهه‌ی مقاومت است؛ جبهه‌ای که امام خامنه‌ای (دام ظلّه) آن را به عنوان یک تفکّر، به عنوان یک خطّ‌مشی و یک گزینه هدایت می‌کنند.

ملّت فلسطین امروز قوی است و برخلاف آنچه برخی از ضعیفان تصوّر می‌کنند، ضعیف نیست؛ یعنی برخی از سیاستمداران که سر سفره‌ی وعده‌های آمریکا نشستند و زمانی که سفره از مقابلشان کشیده شد، احساس کردند دستشان خالی شده است. بله، دست آن‌ها خالی مانده و ما دست‌خالی نمانده‌ایم. ما قدرتمند هستیم؛ سلاح داریم، موشک داریم، در مسیر مقاومت هستیم، اسلام را داریم، دین را داریم، آینده را داریم، امید داریم و فلسطین باذن‌الله آزاد خواهد شد، قدس آزاد خواهد شد و در اختیار مقاومین در لبنان و فلسطین قرار خواهد گرفت. ان‌شاءالله قدس آزاد خواهد شد و اوّلین رهبر آزادسازی قدس و فلسطین، ولیّ‌فقیه، یعنی امام خامنه‌ای (دام ظلّه) خواهند بود. این همان آینده‌ای است که آن را به طور واضح و شفّاف در برابر دیدگانمان می‌بینیم. تجربه، چنین چیزی را به ما آموخته است؛ وقایع، چنین چیزی را به ما آموخته‌اند.

الحمدلله ما امروز قوی هستیم، ملّت فلسطین قوی است، مقاومت در منطقه قوی است. اگر برخی تصوّر می‌کنند که فریادهای آمریکا می‌تواند به نتیجه برسد، بدانند که این فریادها چیز جدیدی نیست. آن‌ها می‌روند؛ پیش از ترامپ، ده‌ها رئیس‌جمهور در آمریکا روی کار آمدند که همگی رفتند و مقاومت باقی ماند. ان‌شاءالله مقاومت در منطقه ــ از حزب‌الله گرفته تا مقاومت در فلسطین و منطقه ــ باقی خواهد ماند؛ زیرا از یک سو، پشتوانه‌ی این مقاومت یک قدرت عظیم است، ایمان است و از سوی دیگر، این مقاومت به یک تفکّر اصیل در تاریخ و نیز به قدرت جمهوری اسلامی تکیه دارد.

یک زمانی صهیونیست‌های جنایت‌کار، هر‌گاه اراده می‌کردند، وارد خاک لبنان می‌شدند. سال 1982 تا بیروت آمدند و جنایات بسیاری هم انجام دادند؛ پس از آن هم این منطقه را در اختیار داشتند و قتل‌عام بسیاری انجام دادند؛ یک نوار امنیّتی را هم در جنوب لبنان تا سال‌ها برای خود ایجاد کردند. مقاومت حزب‌الله با همان رویکردی که اشاره کردند ــ حفظ نقش جهادی خود ــ به مقابله با صهیونیست‌ها پرداخت و آن‌ها را مجبور به عقب‌نشینی از خاک لبنان کرد. امروز، وضعیّت چگونه است؟ آیا اسرائیلی‌ها باز هم می‌توانند وارد خاک لبنان شوند و مردم لبنان را به خاک‌وخون بکشند؟ اعتباری که امروز مقاومت حزب‌الله برای لبنان و مردم لبنان و جهان اسلام کسب کرده چیست و شما آینده‌ی این مقاومت را چگونه می‌بینید؟
من با سخنی از امام خامنه‌ای (دام ظلّه) به سؤال شما پاسخ می‌دهم. پس از پیروزی سال 2000، جناب دبیرکلّ حزب‌الله، سیّدحسن نصرالله، برای سماحةالقائد تشریح کرد که چه اتّفاقی رخ داد. وی وضعیّت میدانی و اتّفاقات را برای ایشان تشریح کرد، سماحةالقائد لبخند زدند و گفتند «من از کلام شما این‌گونه متوجّه می‌شوم که صهیونیست‌ها زیر پاهای مقاومت اسلامی قرار گرفتند.» حقیقتاً، این اتّفاقی بود که رخ داد. امروز صهیونیست‌ها زیر پاهای مجاهدان مقاومت اسلامی لبنان قرار گرفته‌اند و نمی‌توانند کاری انجام دهند و نخواهند توانست کاری انجام دهند.

طرف اسرائیلی، در طول پنجاه سال، یک نگرانی استراتژیک در مرزهای کشورهای عربی و ملّت‌های جهان عرب، از جمله جنوب لبنان، داشته است. ما جزو نسلی هستیم که یاد گرفتیم و آموختیم که جنوب لبنان همواره در معرض تهدید اسرائیل است، زیرا خانواده‌ها و اعضای جامعه‌ی ما همواره در سایه‌ی تهدیدات اسرائیل، نگران و مضطرب بودند. بااین‌حال، امروز شرایط تغییر کرده است. امروز شما به جنوب لبنان بروید؛ جنوب لبنان، آرام، قوی و شجاع است. نگرانی و اضطراب در کجای جنوب لبنان دیده می‌شود؟ ساکنان الجلیل‌الاعلیٰ، کریات‌شمونه و حیفا از اینکه موشک به آنجا و یا به اسرائیلی‌های آنجا اصابت کند، می‌ترسند. حتّی تل‌آویو و یافا نیز نگران و مضطرب هستند. نظامیان اسرائیلی، افسران اسرائیلی، رهبران اسرائیلی و حتّی سیاستمداران، همگی از نقشه‌های دفاعی حرف می‌زنند. این نقشه‌ها تنها یک هدف دارد و آن، ایجاد اطمینان خاطر در صهیونیست‌ها است. یکی از نعمات خداوند به ما این بود که آن‌ها در سال 2018 رزمایشی را برگزار کردند و سپس گفتند که این رزمایش نتیجه‌بخش نبود، زیرا شهرک‌نشینان صهیونیست همچنان دچار ترس و نگرانی هستند.

ما امروز می‌بینیم که وضعیّت «نگرانی استراتژیک» به یک فرهنگ اسرائیلی در نزد نظامیان، سیاستمداران و خبرنگاران اسرائیلی تبدیل شده است. امروز، سخنرانی‌های جناب سیّدحسن نصرالله ــ که اکثر افکار عمومی صهیونیست‌ها آن را می‌شنوند و تحت تأثیر آن قرار می‌گیرند ــ منعکس‌کننده‌ی همین صحنه است. پیش از این، عرب‌ها به سخنرانی‌های اسرائیلی‌ها گوش فرا می‌دادند تا آینده‌شان توسّط آن‌ها رقم بخورد، امّا امروز این سخنان سیّدحسن نصرالله است که آینده را رقم می‌زند؛ این، رهنمودهای سماحةالقائد، رهنمودهای شورای عالی امنیّت ملّی جمهوری اسلامی و رهنمودهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که آینده را رقم می‌زند. امروز می‌بینیم که اسرائیلی‌ها از سخنرانی‌های سیّدالقائد سخن می‌گویند، از سپاه پاسداران، از ایران و اولویّت‌های آن سخن می‌گویند. بنابراین، همه چیز کاملاً معکوس شده است. ما امروز پیروزی‌های استراتژیک بزرگی را محقّق ساخته‌ایم و از همین روی، آینده‌ی مقاومت آینده‌ی درخشان و سرشار از دستاوردهای بزرگ خواهد بود. بله، اگر فداکاری‌ها و جان‌فشانی‌ها نبود، این پیروزی‌ها رقم نمی‌خورد.

ما همواره مصمّم به حرکت در مسیر سیّدالشّهداء اباعبدالله‌الحسین (علیه السّلام) بوده‌ایم. جامعه‌ی ما امروز یک جامعه‌ی کربلایی شده است. امروز با یک جامعه‌ی کربلایی در لبنان مواجه هستیم، با یک جامعه‌ی حسینی مواجه هستیم. سلام و درود خداوند بر سیّدالشّهداء (علیه السّلام)! مردان و زنان و جوانان در لبنان، در مسیر مقاومت هستند، زیرا با عشق و محبّت مقاومت تربیت می‌شوند. دختران ما، پسران ما، مردان ما، زنان ما، فرهنگ ما، مدارس ما، حوزه‌های ما، علمای ما، رسانه‌های ما، الحمدلله از مقاومت هستند و همگان برای جان‌فشانی در مسیر مقاومت آماده‌اند. آنچه در سوریه مشاهده کردیم، کاملاً واضح بود. سوریه تجربه‌ی بزرگی بود که عظمت محور مقاومت را نشان داد. در سطوح فکری، عقلی، دینی، فقهی و اخلاقی، مجموعه‌ای از ارزش‌ها در مقاومت شکل گرفت که باید اعتراف کنیم تفکّر و اندیشه‌ی امام خمینی (رحمةالله علیه) و رهنمودهای دائمی و مستقیم امام خامنه‌ای (دام ظلّه)، این ارزش‌ها را در ما به وجود آورد. بنابراین، ما در برابر یک مقاومتِ سرگردان و بی‌هدف قرار نداریم؛ مقاومتی که وجود دارد، تنها یک مقاومت نظامی و عادی نیست؛ ما، در برابر خود، یک تجربه‌ی مقاومتیِ کربلایی، ولایی و مهدوی را می‌بینیم که به اندیشه‌ی مقاومت اعتقاد دارد. بر اساس این تجربه، فعّالیّت مقاومتی می‌تواند اَشکال مختلفی داشته باشد؛ از جمله اینکه خطر را از لبنان دور کند یا ان‌شاءالله قدس را آزاد سازد. مقاومت می‌خواهد که همه‌ی ملّت‌های عربی و اسلامی از زیر یوغ ظلم و ستم حکّام ظالم و ستمگریِ آمریکا نجات یابند.

ما ایمان داریم که جبهه‌ی مقاومت و این جریانِ امتدادیافته در سطح جهان اسلام و جهان عرب، به رهبری امام خامنه‌ای (دام ظلّه) به مسیر خود ادامه می‌دهد و دستاوردهایش را با تمام تواضع و فروتنی در اختیار امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه) قرار می‌دهد. یا صاحب‌الزّمان! آیا کافی است؟ ما از ایشان می‌خواهیم دستاورد ناقابلی را که در عرصه‌ی فعّالیّت مقاومتی در منطقه محقّق کرده‌ایم، از ما بپذیرند. یا صاحب‌الزّمان! کسی که رهبری مقاومت را بر عهده دارد، نایب شما است؛ او ولیّ‌فقیه است؛ آیا این کافی است یا باید دستاوردهای بیشتری ارائه دهیم؟ ما آماده‌ایم تا به منظور فراهم کردن شرایط برای قدوم مبارک شما، فداکاری‌های بیشتری کنیم. فرج صاحب‌الزّمان (علیه السّلام) به دست خداوند است و او است که می‌داند چه زمانی اتّفاق می‌افتد. از خداوند می‌خواهیم که فرج ایشان را نزدیک قرار دهد.

انتهای پیام/


ارسال نظرات

دست بلند ایران در دفاع از آسمان کشور پیام تسلیت رئیس قوه قضاییه در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین نیری جبهه مقاومت پایان حیات ننگین اشغالگران فلسطین را رقم خواهد زد وزارت خارجه ادامه جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد افزایش تنش فرقه رجوی با سلطنت‌طلب‌ها /شکست، سرنوشت محتوم لاریجانی: اشتباه دشمنان در مسئله هسته‌ای، ایران را مجبور می‌کند سلاح اتمی بسازد ایروانی: به هرگونه اقدام تجاوزکارانه‌ای قاطعانه پاسخ می‌دهیم رفراندوم جمهوری اسلامی ایران/ همیشه پای مردم در میان است توانمندی‌های ایران؛ پیامی به غرب برای تجدیدنظر در سیاست/‌پاسخ قاطع ایران به اشتباه محاسباتی غرب پزشکیان: شعار سرمایه گذاری در تولید را عملیاتی می کنیم ارتش: دشمنان در صورت تعرض پاسخ پشیمان کننده دریافت می‌کنند شفاف سازی مذاکرات؛ ضرورتی برای دفاع از منافع ملی رهبر انقلاب: پاسخ ایران به هر شرارتی ضربه متقابل و محکم است استخر پارتی مریم رجوی چقدر خرج دارد؟ مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در دستورکار قرار گرفته است توضیح وزارت امور خارجه درباره حواشی رسانه‌ای مرتبط با تبادل نامه بین ایران و آمریکا مواضع رئیس جمهور در مقابل دشمنان مقتدرانه و تحسین برانگیز است مریم رجوی به ایران استرداد خواهد شد؟ افزایش قدرت بازدارندگی در هوا و دریا، پاسخ قاطع ایران به خیال بافان عاقبت رفتار سیاسی فقیهی ساده‌لوح! قایق‌های تندرو سپاه کابوسی برای خیال خام دشمنان مراسم روز جهانی قدس در تهران و سایر شهرهای کشور آغاز شد رهبر انقلاب: ان شاء الله راهپیمایی امسال یکی از پرشکوه‌ترین و با عزت‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه می‌شود خواهان ثبات، آرامش و امنیت منطقه قفقاز هستیم ایران حضور القاعده در خاک خود را قویاً رد کرد مراقب تفرقه‌افکنی آمریکا باشید تعامل دولت و مجلس با دستور کار حل مشکلات مردم «گزارش جامع» آژانس درباره ایران؛ تهدید یا فرصت؟ حذف شبانه سالخوردگان در کمپ تروریستی اشرف۳ سال مقاومت وایستادگی دربرابر دشمن ایران چگونه مالک سریع‌ترین شناورهای تندرو نظامی دنیا شد؟ وفاق برای ایران و ایران برای وفاق بایکوت خبر خلع سلاح پ‌ک‌ک در کمپ تروریستی اشرف۳ / منافقین یک خبر را سانسور کردند! «فتح ۴۵۰»؛ گام جدید سپاه برای افزایش برد توپخانه نقش و وظایف قوای سه گانه برای تحقق «شعار سال» پاسخ ایران به تهدیدات، دندان‌شکن خواهد بود/ بلوف های آمریکا تاثیری جز رسوایی برایشان ندارد  آشنایی با شبکه ترول منافقین/ مرکز انتشار اطلاعات جعلی در فضای مجازی کجاست؟ ایروانی: اتهامات بی اساس آمریکا، سیاست‌های خصمانه‌اش نسبت به ایران را برجسته می‌سازد هدف مشترک ایران و روسیه دستاوردهای نیروی زمینی سپاه در سال۱۴۰۳؛ از موشک بالستیک تا انواع پهپاد مهره منافقین در اوکراین سوخت رهبر انقلاب: قدرت معنوی ملت ایران در حوادث تلخ ۱۴۰۳ آشکار شد ۱۰ نکته از پیام نوروزی رهبر انقلاب در رابطه با تولید برای سرمایه گذاری کمک به تقویت دیپلماسی و سیاست خارجی در قامت ریاست مجلس تلاش کنیم در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر رقم بزنیم سال ۱۴۰۴، سال «سرمایه گذاری برای تولید» جهان در سال ۱۴۰۳ به روایت تصویر از سیاست همسایگی تا دیپلماسی تعاملی جمله منتخب سال ۱۴۰۳ رهبر انقلاب از نظر کاربران انتخاب شد عارف:حل ناترازی آب اولویت اصلی در ۶ماه آینده است نوروز نماد همبستگی و آرمان‌های مشترک کشورهای منطقه است چرایی حملات اخیر به یمن و غزه و تهدید ایران  قالیباف: تمرکز مجلس بر حل مشکلات معیشتی مردم است هشدار ایران به آمریکا درباره عواقب وخیم هرگونه تجاوزگری بازگشت ناوهای پهپادبر و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش از مأموریت برنامه دولت جایگزینی برق خورشیدی با سوخت های فسیلی است مناظره و تحکم، چرا جواب نامه ترامپ را نمی‌دهیم؟ عارف: طبق برنامه هفتم ایران باید به هاب انرژی تبدیل شود عراقچی: آمریکا هیچ حقی برای دیکته‌کردن به سیاست خارجی ایران ندارد رهبر معظم انقلاب: گسترش شاعران متعهد و انقلابی جوان امیدآفرین است اجازه نمی‌دهیم آمریکا دوباره دچار اشتباه محاسباتی شود پزشکیان: در تهران ناترازی آب داریم/ امروز با رهبری دیدار دارم شبکه جاسوسی منافقین  چگونه فعالیت می‌کند اسلام‌هراسی ابزاری برای توجیه اشغالگری و جنایات رژیم اسرائیل است رویکرد ایران به مذاکرات به جز آمریکا مثبت است/مذاکره با آمریکا؟ تجربه ای تلخ و درس عبرتی برای ایران ضرورت خاتمه دادن به تحریم‌ها محور اصلی مذاکرات ایران، چین و روسیه بقایی: تحریم‌های جدید علیه ایران گواه قانون‌شکنی و تزویر آمریکا است گزافه‌گویی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل علیه ایران رئیس قوه قضاییه: مقید به قانون هستیم صحنه‌گردانی ایران در اقیانوس هند در رزمایش مرکب با چین و روسیه اعتراض شدید نماینده ایران به نشست شورای امنیت دعوت به مذاکره از سوی آمریکا فریب است ایران تحت فشار خارجی از مواضع خود کوتاه نمی‌آید/ افزایش فشار بر ایران از طریق شورای امنیت فهرستی از عوامل آمریکایی درگیر در فعالیت‌های تروریستی تهیه می‌شود اسرائیل میداند که نمیتواند مستقیما حریف ایران شود/ عربستان از تبعات حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران وحشت دارد پشت پرده برخی تجمعات در برابر بیت مراجع قم کسی نمی‌تواند با تهدید و تحریم خواسته‌ای را بر ایران تحمیل کند سیاست ایران در قبال پناهجویان و مهاجران افغان تغییر نکرده است عارف: نتیجه تمدن غرب می‌شود غزه، نتیجه تمدن ایران، افتخار و غرور وزیر کار: سیاست‌زدگی در نظام اداری ایران عمیق شده است عراقچی: بر تعهد خود به دولت عراق به منظور دفع اقدامات غیرقانونی آمریکا پایبندیم اروپا در جایگاه متهم کردن ایران به نقض تعهدات نیست/ اروپا بدون امریکا هیچ اراده و اختیاری ندارد  پشت پرده راه اندازی ساواک در خارج از کشور مذاکره تحت فشار و تهدید بی‌معناست عراقچی: مذاکره با قلدری و دستور دادن متفاوت است «تک تیراندازهای» جدید به‌زودی به نیروی زمینی ارتش افزوده می‌شود یک صدایی در ایران در برابر دولت‌های قلدر هدفی جز حل مشکلات مردم نداریم/ منتظر هیچ نامه‌ای از سوی آمریکا نمی‌مانیم باید در ماه رمضان خودمان را برای حرکت به سمت صداقت آماده کنیم رهبر انقلاب: معیارهای دوگانه در غرب، حقیقتاً مفتضح کننده تمدن غربی است تحولات سوریه با دخالت مستقیم ترکیه و چند کشور دیگر رخ داد عراقچی: مسئولیت اتفاقات سوریه با طرف‌های دخیل در تحولاتش است آشنایی با تحریریه شبکه تلویزیونی منافقین شریح نتایج نشست فوق‌العاده وزیران خارجه کشورهای سازمان همکاری اسلامی در جده نگاهی به ۴ تحفظ ایران در نشست فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی برنامه هسته‌ای ایران را نمی‌توان با حمله نابود کرد رد ادعاهای مقامات فرانسوی علیه ایران برگزاری اجلاس اضطراری وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی پزشکیان: به جای تغییر افراد باید راه حل مشکلات را پیدا کنیم مهاجرانی: باید از اعتماد مردم بیشتر حراست کنیم متهم کردن ایران به دخالت در امور کشورها فرافکنی سخیف انگلیس است رفتار ترامپ با زلنسکی تاییدی بر ماهیت استکباری آمریکا بقایی ادعاهای مطرح‌شده توسط انگلیس علیه ایران را رد کرد رهبر انقلاب: نهضت ملی درختکاری جدی گرفته شود و ادامه یابد آشفتگی در کاخ سفید؛ سرگیجه در سیاست جهانی در مبارزه با فساد با هیچ فردی مسامحه‌ای نخواهیم داشت جزئیات نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با رئیس قوه قضائیه آژانس بین المللی انرژی اتمی ؛ از سازمان فنی به ابزاری سیاسی گزارش آژانس، هماهنگی غرب‌گراها و اروپایی‌ها برای فشار  بر جامعه ایران است تمام مسئولان قضایی برای کنترل بازار مساعدت‌های لازم را به سازمان تعزیرات داشته باشند هم‌افزایی دولت و بخش خصوصی؛ ظریف: امیدوارم با کنار گذاشتنم، بهانه‌ سنگ‌اندازی برداشته شود نفی مذاکره با آمریکا ، یک ضرورت رهبر معظم انقلاب : ملت ایران با جبهه وسیعی از قدرتمداران کافر یا منافق مواجه است استیضاح وزیر اقتصاد رای آورد/ همتی برکنار شد همتی‌: دلار ٩٢ تومانی، واقعی نیست واکنش فضائلی به تحقیر زلنسکی توسط ترامپ در شرایط سخت ما را یاری کنید تا مشکلات اقتصادی حل شوند هر کشوری که امنیت خود را به دیگران برون‌سپاری کند، محکوم به شکست است همسایگان در سیاست خارجی ما جایگاه ویژه‌ای دارند بحران در فاند بگیرهای موسسه NED پس از دستور ترامپ اولین تصویر از کشتی توقیف‌شده رژیم صهیونیستی در تنگه هرمز تفویض اختیارات به استانداران با تعامل و همکاری پیش برود خدمات آسان، ارزان، دقیق و عادلانه به همه مردم ارائه شود وابسته به هیچ قدرت خارجی نیستیم دیدار معاون بین‌الملل عارف با وزیران امور خارجه و اقتصاد قرقیزستان راز‌های پشت پرده احکام قاضی مقیسه در مورد نفاق چه بود؟ دخالت نهادهای آمریکایی در تشدید ناآرامی‌های سیاسی ایران/ راهبردهای جدید سازمان سیا برای جنگ خیابانی! سلاح پنهان ایران، چالشی برای آمریکا ضرورت تمرکز بر ثبات و دیپلماسی اقتصادی وعده صادق ۳ در زمان مقرر انجام می‌شود احیای واحد‌های تولیدی در سراسر کشور باید امری مستمر و مداوم باشد و به کاری مقطعی بدل نشود الحاق ناو شهید رئیسعلی دلواری به نیروی دریایی سپاه گزارش فنی یا ابزار چانه‌زنی؟ پزشکیان: برای قطع برق شرمنده مردم شدیم عرصه آموزش و پرورش محل تمرین گفتگو، تعامل، وحدت و وفاق است رئیس‌جمهور: جنگ اقتصادی امروز از جنگ ۸ ساله سخت‌تر است/ تامین منابع ۲ مرحله کالابرگ تا عید لاوروف پیامی از آمریکا نداشت رئیس قوه قضاییه: هیچ تقابلی میان قوه قضاییه و نهاد وکالت وجود ندارد بحران سازی جدید، راه‌حل خروج از بن‌بست نیست بقایی: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را به شدت محکوم می کنیم رئیس قوه قضاییه: پیش از آنکه دستگاه‌های نظارتی بیرونی به سراغ ما بیایند باید خودنظارتی و خودکنترلی داشته باشیم ایران تحت فشار و تهدید مذاکره نخواهد کرد القاصی: پاسپورت مالک کوروش کمپانی توقیف شد پزشکیان:خبر استیضاح وزیر اقتصاد به بی‌ثباتی بازار دامن زد حمایت ایران از قطعنامه سازمان ملل در محکومیت تحریم کوبا انهدام هواگرد‌های متخاصم با غرش سامانه موشکی ۱۵ خرداد انتقاد عراقچی از عملکرد گزینشی غربی‌ها در موضوع حقوق بشر گردشگری در تقویت بنیه اقتصادی کشور و ایجاد اشتغال پایدار نقش قابل توجهی دارد فرصتی برای تقویت همکاری‌های تجاری ایران و روسیه دروغگویی ضدانقلاب درباره حضور مسیح علی‌نژاد در کنفرانس مونیخ دشمنان نمی‌توانند مقاومت را حذف کنند/لازمه ثبات لبنان اجماع داخلی است دشمنان نمی‌توانند مقاومت را حذف کنند کلید هر موفقیتی در مقاومت به دست سماحةالقائد است عراقچی: همه باید به خلع سلاح هسته‌ای پایبند باشند توافقنامه‌های کنترل تسلیحات هسته‌ای نقش خود را از دست داده‌اند فرزند شهید مقیسه: وقتی حمید نوری از سوئد آزاد شد، مسلم دانستیم که منافقین انتقام می گیرند حزب الله بخشی از امنیت و قدرت ملی لبنان است سرلشکر باقری:تشییع سیدحسن درتاریخ منطقه ماندگار شد حوزه‌ها در زمینه تفسیر کم‌کاری داشته‌اند رهبرانقلاب: حضرت سیدحسن نصرالله اکنون در اوج عزت است موافقت مجلس با انتقال محکومین بین ایران و بلاروس لبنان به شهیدان نصرالله و صفی‌الدین افتخار کند شهید نصرالله مایه افتخار و غرور امت اسلامی بود منافقین با مدارک هویتی اعضای خود چه می‌کند؟ دغدغه اصلی دولت و حاکمیت معیشت مردم است ادای احترام وزیر کشور به مقام شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس تنها راه حل مشکلات ، پایبندی به مبانی انقلاب است عملیات ترکیبی بالگردهای نیروهای زمینی و دریایی ارتش رئیس مجلس برای شرکت در مراسم تشییع شهید نصرالله فردا عازم لبنان می شود سرو مشروبات الکلی، ماساژ و رقاصی در بند زنان!  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تحت‌تأثیر فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی افزایش فعالیت رسانه‌های سایبری تروریست‌ها در اشرف 3  افزایش فعالیت رسانه‌های سایبری تروریست‌ها در اشرف ۳ اسرائیل بدون آمریکا واقعیت پیدا نخواهد کرد واکنش «غریب آبادی» به اظهارات اخیر «گروسی» در مورد برنامه هسته‌ای ایران عراقچی: دیپلماسی استانی آغاز شد پهپادها بازیگران اصلی جنگ‌های جدید واکنش دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن به اخراج پناهجویان ایرانی دولت به دنبال حفظ سلامت اقشار محروم و حاشیه‌نشین است در زمینه گسترش عدالت اجتماعی بیشتر تلاش کنیم کشورهای بیگانه نباید در مسائل منطقه ورود کنند تفاوتی بین روسای جمهور آمریکا نیست آمریکا و رژیم صهیونیستی از قدرت واقعی ایران خبر دارند بدم نمی‌آید محقق شود قاتلان امیرمحمد خالقی از اتباع خارجی نیستند حضور سرزده پزشکیان در وزارت اقتصاد پس از اعلام استیضاح همتی محفل تحقیر اروپا و اپوزیسیون توسط آمریکایی‌ها عاقبت کسانی که صابون ایدئولوژیک رجوی به تنشان می خورد شکست اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی جبران ناپذیر است ایران طرح آمریکا برای غزه را قویاً محکوم می‌کند جدیدترین پهپادهای انتحاری و شناسایی تاکتیکی سپاه رونمایی شد سفیدسازی منافقین به شیوه خودزنی چند نکته ویژه درباره تجمع هواداران بیت منتظری در تهران اجازه نمی‌دهیم به دوستی ایران و آذربایجان خللی وارد شود آماده تداوم مذاکرات با سه کشور اروپایی هستیم/ایران زبان تهدید و فشار را برنمی‌تابد مهاجرانی: باید برای زنان تبعیض مثبت قائل شویم مشکل پروازهای تهران - بیروت از طریق گفت وگوی مستقیم حل شود/ مستعمره اسرائیل نیستیم ثبات در یمن نقش مهمی در امنیت و توسعه پایدار منطقه دارد
لزوم تحدید قواعد امنیتی اسرائیل، پاسخ معتبر و بازدارنده است نه صبر راهبردی! حضور رهبر انقلاب بر مزار شهید امیرعبداللهیان پزشکیان: موضع جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس با تغییر دولت‌ها تغییر نمی‌کند ارائه آخرین گزارش وضعیت بخش آب و برق کشور به پزشکیان تشییع پیکر شهید اسماعیل هنیه ساعت ۸ صبح فردا از دانشگاه تهران برگزار می شود هدیه ویژه فرماندهان ارشد سپاه به پزشکیان پزشکیان : سیاست‌های کلی رهبر انقلاب چراغ راهنمای مسیر است پزشکیان: مشکل بازار را مشکل کشور می‌دانیم دعوت پوتین از پزشکیان برای اجلاس سران بریکس آیین تحلیف رئیس جمهور آغاز شد/ تکیه مقامات خارجی بر صندلی‌های بهارستان مهمانان مراسم تحلیف پزشکیان چه کسانی هستند؟ رهبر انقلاب بر پیکر شهید «اسماعیل هنیه» نماز اقامه کردند متوسط سن کابینه پیشنهادی رئیس‎‌جمهور چقدر است؟ فرزند پزشکیان: برای من رزومه می‌فرستند؛ من کاره ای نیستم! پیام مهم هیات چینی حاضر در تحلیف پزشکیان برای وی بررسی ابعاد ترور شهید هنیه در کمیسیون امنیت ملی مجلس قالیباف: وظیفه داریم که در وقت و محل مناسب به ترور «هنیه» پاسخ دهیم پزشکیان با خانواده شهید آل هاشم دیدار کرد اعلام نتایج بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی پزشکیان/ تمامی وزرا رای اعتماد گرفتند تعیین تکلیف اصلاح‌طلبان برای پزشکیان! دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم با رهبر انقلاب اسلامی رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه با حضور پزشکیان معارفه شد تسلیت لاریجانی در پی شهادت اسماعیل هنیه پزشکیان: آنهایی که پای صندوق رای هم نیامدند، مردم ما هستند رویکرد دولت چهاردهم، اجرای قانون برنامه هفتم توسعه است ترور«اسماعیل هنیه» از سوی فرزندان مقاومت بی‌پاسخ نمی‌ماند فردا؛ پخش زنده مراسم تنفیذ چهاردهمین دوره ریاست جمهوری واکنش امام خمینی به هشدار‌ها درباره‌ی اعضای سازمان مجاهدین خلق چه بود؟ اقامه نماز رهبر انقلاب اسلامی بر پیکر شهید اسماعیل هنیه الحاق سامانه‌های موشکی و پهپادی به نیروی دریایی سپاه پاسداران +عکس متن کامل یادداشت پزشکیان در روزنامه تهران تایمز با عنوان «پیام من به جهان جدید» جزئیات و نحوه ترور اسماعیل هنیه اعلام شد ساعت کاری ادارات استان تهران شنبه تا ساعت ۱۲ شد کاهش ساعت کاری مراکز دولتی در ۱۵ استان تشکر رهبر انقلاب از کاروان ورزشی ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس نگاه چهره‌های عربی به ایده پزشکیان برای برداشتن مرز‌ها گزینه‌های خود را برای کابینه معرفی می‌کنیم/ موظف هستیم برای موفقیت پزشکیان تلاش کنیم بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی در دستور کار مجلس پزشکیان: دولت وفاق ملی عنوانی صحیح و هدفمند برای دولت چهاردهم است/ قدردانی از کاروان المپیک کشور و تبریک سالروز بازگشت آزادگان نامه معرفی وزرای پیشنهادی دولت پزشکیان اعلام وصول شد + اسامی وظیفۀ خود می‌دانیم که انتقام خون شهید هنیه را بگیریم زمان اولین نشست خبری رئیس جمهور مشخص شد دلیل سانحه بالگرد شهید آیت‌الله رئیسی و هیئت همراه مشخص شد کسی حق ندارد در حق قانونی ایران برای تنبیه متجاوز تردید کند/ ترور شهید هنیه را قویا محکوم می‌کنیم با تنفیذ رای ملت رسما مکلف به انجام مسئولیت بزرگ شدم جلسات معاون پارلمانی پزشکیان با وزرای پیشنهادی تعیین نقشه راه اربعین ۱۴۰۴ با برطرف کردن نقاط ضعف کلید خورد پاسخ ایران به جنایت صهیونیست‌ها در ترور شهید «اسماعیل هنیه» متفاوت خواهد بود پزشکیان زنگ آغاز سال جدید تحصیلی را به صدا درآورد تجدید میثاق پزشکیان و اعضای هیئت دولت چهاردهم با آرمان‌های امام راحل تاکید پزشکیان بر اهمیت تقویت روابط ایران و آفریقای جنوبی تحلیل عجیب مرعشی درباره انتخابات ۱۴۰۳ «ظریف» معاون راهبردی رئیس‌جمهور شد انتصاب شهرام دبیری به عنوان معاون امور مجلس رئیس جمهور دیدار کاروان‌های اعزامی ایران به بازی‌های المپیک و پارالمپیک با رهبر انقلاب رهبر انقلاب، مسعود پزشکیان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند نخستین واکنش نتانیاهو به ترور سید حسن نصرالله چپ‌های رادیکال: پزشکیان مدیون جبهه اصلاحات است! خبر مهم قالیباف درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان محمد جواد ظریف با انتشار متنی گلایه‌آمیز از معاونت راهبردی دولت پزشکیان استعفا داد همه کمک کنیم که رئیس‌جمهور موفق به برآوردن خواست ملت شود/ وقتى پزشکیان مى‌گوید طرح نور، طرح سیاهى است، طبعاً جلوى آن خواهد ایستاد ماکرون برای پزشکیان شرط گذاشت پیگیری حادثه معدن طبس در اولویت رئیس‌جمهور است عارف: راهبرد اصلی سیاست خارجی دولت چهاردهم ارتقای همکاری‌ها با کشور‌های منطقه است جلسه هیات دولت با حضور پزشکیان برگزار شد جهانیان بکوشند غده سرطانی صهیونیستی را از ریشه برکنند جریان ضدایران ۲ سال بعد از ماجرای مهسا چه وضعیتی دارد؟ واردات بنزین سوپر آزاد شد. اولین سفر خارجی پزشکیان؛ از حضور در پایتخت اقتصادی عراق تا زیارت عتبات عالیات تصویر یحیی سنوار برروی دیوارنگاره میدان فلسطین تهران برگزاری "رزمایش بزرگ نصرالله" با حضور سرلشکر سلامی سردار قاآنی کجاست؟! ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور شد دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس و دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با رهبر انقلاب فهرست وزرای پیشنهادی پزشکیان به مجلس این وضعیت عفاف و حجاب با هیچ منطقی درست نیست. رسانه‌های عبری: سید «حسن نصرالله» تاریخ‌ساز شد پزشکیان: دانشجویان امید فردای کشور هستند / تقوا یعنی حرکت بدون خطا توصیه موکد من تعامل سازنده مجلس با دولت جدید است لزوم اتخاذ تدابیر لازم جهت برخورد با اقدامات خصمانه اروپا علیه ایران گسترش جنایت‌های رژیم صهیونیستی تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه و جهان است نامه زینب سلیمانی به رهبر انقلاب درباره تحولات اخیر منطقه مراسم تنفیذِ رئیس‌جمهور منتخب توسط رهبر انقلابصورت گرفت «نورالدین آهی» مشاور پزشکیان شد یک روز مانده به انتخابات آمریکا ترامپ یا هریس؟! امیر حیدری: «نزاجا» نیرویی تعیین کننده در میدان رزم است پزشکیان: راه شهید سلیمانی، راه وحدت و همدلی بود رژیم صهیونیستی در صورت اقدام به عمل متقابل به سمت فنا خواهد رفت/اگر غربی‌ها اشتباه کنند منافع آنها در هر جای جهان هدف ایران قرار خواهد گرفت رئیس جمهور: روابط دوستانه با مالزی را مستحکم‌تر و موثرتر خواهیم کرد چرا ری‌شهری پرونده‌ی مهدی هاشمی را به هیئت تحقیق و تفحص مجلس نداد؟ دفاع رئیس‌جمهور از کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم حشدالشعبی باید بیش از پیش تقویت شود دست‌یابی و انتقال یکی از عناصر اصلی طراح و هادی عملیات تروریستی کرمان به نام «عبدالله کویته» به داخل کشور حماسهٔ مبارزه با فتنه سیاست آمریکا در قبال ایران مانند گذشته خواهد بود/ عدم بکارگیری برخی افراد در دولت ترامپ به معنای علامت مثبتی برای ایران نیست تحریم‌های جدید آمریکا در ارتباط با ایران اعتمادی که بین پزشکیان و مقام معظم رهبری وجود دارد یک پایه بسیار مهم است موافقت با انتقال ۲۲ زندانی ایران در کویت به کشور حق نداریم مسائل اصلی کشور را زمین گذاشته و به مسائل فرعی بپردازیم پیشنهاد رئیس جبهه اصلاحات به رئیس‌جمهور پزشکیان: با همکاری کشورهای اسلامی باید بساط ظلم به مسلمانان برچیده شود تحلیلگران نادان بازوی مکمل دشمن در جنگ روانی انتخابات در کمال آرامش و امنیت و سلامت و رقابت برگزار شد  رفع فیلترینگ یک اقدام عقلانی بود انجام اقدامات لازم از سوی ایران متناسب با عملکرد تروئیکا انتصاب بیش از ۶۴۰۰ عضو هیئت مدیره به طور مستقیم و غیر مستقیم توسط دولت هیچ خیانتی در این دولت بالاتر از سپردن کار به افراد کارنابلد نیست فرصت یک هفته کمیسیون‌ها برای بررسی برنامه وزرا پیشنهادی واکنش سخنگوی وزارت خارجه به وتوی آمریکا بیانات در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی حضرت جعفربن‌ابی‌طالب علیهماالسلام ماجرای وحدت‌شکنی برخی از اکانت‌ها در فضای مجازی چه بود؟ مذاکرات زمانی مفید است که منافع کشور تامین شود صدای انفجار‌ها در قصرشیرین مربوط به رزمایش سپاه است ناگفته‌هایی از مبادلۀ پیکر شهید محسن حججی تعطیلی روز شنبه، مغایر با شرع است منع قانونی برای عضویت زنان در شورای نگهبان وجود ندارد بیانات رئیس جمهور متقن و عمیق و حاکی از پایبندی به مبانی حقیقی مردم سالاری اسلامی است رسیدگی به پرونده کودتا پس از ۷۰ سال گفتگوی تلفنی لاوروف و باقری درباره ترور هنیه نخست وزیر سوریه وارد تهران شد پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت عالم فاضل حجة‌الاسلام علیرضا کریمی تشریح روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس صهیونیست‌ها لکه ننگ بشریت هستند عملیات روانی اکانت‌های صهیونیستی با دروغ ترورهای جدید تروریست‌ها آتش بیار معرکه در دانشگاه تهران شدند دو لبه‌ بازی با منافع ملی خونخواهی مهمان عزیزمان را وظیفه خود می‌دانیم پشت پرده اختلال در GPS آنها که می گویند من قرآن بلد نیستم یادشان نیست، هنوز آنها به دنیا نیامده بودند ولی من جامع المقدمات درس می دادم شهید عباس بابایی که بود؟ ایرادات طرح حدنصاب تعداد اعضای کمیسیون ها رفع شد نیروهای نظامی ما درس تاریخی به تروریسم و حامی اصلی آن خواهند داد دیدار نخست وزیر ارمنستان با رهبر معظم انقلاب اسلامی انتخاب عارف از سوی طیف‌های مختلف انتخابی شایسته و اثرگذار برآورد شده است در اتفاقی تاریخی؛ مراسم تنفیذ ۲ رئیس‌جمهور در یکسال برگزار شد! مرکز لجن پراکنی علیه ایران نشوید! دعوت به مذاکره از سوی آمریکا فریب است بدون تردید پایگاه های آمریکایی در زیر لگد جوانان سوری پایمال خواهد شد تجلیل از مقام شهید اسماعیل هنیه قبل از خطبه‌های نماز جمعه کشور نباید با مردم برخورد خشن شود تصویری خاص از مراسم تنفیذ ریاست‌جمهوری آیت‌الله خامنه‌ای در سال ۶۰ مراسم تحلیف رئیس‌جمهور دولت چهاردهم چگونه برگزار خواهد شد مناظره و تحکم، چرا جواب نامه ترامپ را نمی‌دهیم؟ بازداشت ۱۴ تروریست داعشی در ۴ استان «سید حمید پورمحمدی» رئیس سازمان برنامه و بودجه شد پیکر شهید میلاد بیدی تشییع شد مواضع رئیس جمهور در مراسم تنفیذ و تحلیف صریح، متقن و انقلابی بود/ رژیم کودک‌کش رمز بقای خود را از دست داده است آتش‌بس غزه بزرگترین شکست اسرائیل است رهبر انقلاب:حزب‌الله قوی است دشمنان به دنبال اربعین‌هراسی هستند انتصاب طیب‌نیا به عنوان مشاور عالی رئیس جمهور فردا اولین قطار از ایران به چین می‌رود مریم اکبری منفرد کیست و چرا نرگس محمدی برای او در بند زندان جشن تولد گرفت؟ تمجید رهبر انقلاب از سخنان باصلابت عروس شهید هنیه نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شد پیام ملت ما همبستگی با مردم مظلوم فلسطین و آزادسازی قدس است دیدار رئیس‌جمهور تاجیکستان و هیأت همراه با رهبر انقلاب اسلامی امنیت، سهولت، سلامت، معنویت و عزت؛ ۵ هدف ستاد مرکزی اربعین اکنون اعتماد مردم و حمایت رهبر انقلاب بزرگترین سرمایه است هدف ترامپ از قطع کمک‌های مالی به اپوزیسیون چیست؟ اعلام جزئیات مراسم یوم‌الله ۱۷ شهریور در تهران اندکی صبر، سحر نزدیک است رهبر انقلاب:رژیم صهیونی زمینه‌ مجازاتی سخت را برای خود فراهم ساخت پزشکیان: تقویت روابط با کشورهای مسلمان از اولویت‌های سیاست خارجی دولت چهاردهم است آمارهایی قابل تامل از کابینه همه دولت های پس از انقلاب واکاوی اهرم‌های پاسخ ایران به اسرائیل بر طبق منطق راهبرد (نه تعلل، نه شتاب‌زدگی) با تاکید بر فرمایشات رهبر انقلاب پیام تسلیت ولایتی به سیدحسن نصرالله درخواست از مردم برای حداکثر صرفه‌جویی در مصرف برق قالیباف: رژیم صهیونیستی منتظر مجازات سخت باشد برای هیچ مسئولیتی کمتر از ۸ پیشنهاد برای رئیس‌جمهور ارسال نشده است آخرین مأموریت سایمون شرکلیف در ایران چه بود؟ فهرست وزرا یکشنبه آینده به مجلس تقدیم می‌شود مجلس فردا تعطیل است تاکید باقری بر استفاده از همه ظرفیت‌های دستگاه دیپلماسی برای پیگیری ترور «اسماعیل هنیه» برگزاری جلسه مربوط به ترور شهید هنیه باحضور مسئولان سپاه قدس اولین جلسه سران قوا با حضور پزشکیان برگزار شد پزشکیان: ایران با عزمی راسخ‌تر، به پشتیبانی از مقاومت ادامه می‌دهد آتش خشم و انتقام از جنایات اخیر رژیم صهیونیستی شعله ورتر می شود تقدیر وزیر خارجه سودان از نقش شهید امیرعبداللهیان در احیای روابط تهران ـ خارطوم شبکه جاسوسی منافقین  چگونه فعالیت می‌کند واکنش دفتر سیاسی انصارالله به جنایت جدید صهیونیست‌ها در مدرسه «التابعین» غزه دولت از تمام ظرفیت‌ها برای صیانت از حقوق خبرنگاران بهره می‌گیرد ترورهای رژیم صهیونیستی بدون پاسخ نیست راه غلبه بر مشکلات ارتقای کارآمدی حکمرانی است اهداف انتشار گزارش جعلی منتسب به سازمان اطلاعات سپاه چه بود؟ عملیات خونخواهی هنیه غافلگیرانه خواهد بود دستگیری فرمانده یگان‌های ویژه فراجا تکذیب شد رئیس جمهور: ایران چین از ظرفیت‌های عظیمی برای همکاری‌های مشترک برخوردارند نحوه خونخواهی ما و محور مقاومت در حال بررسی است باقری: نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی در محکومیت ترور شهید هنیه باید برگزار شود ادامه ورود هیات‌های خارجی به تهران برای شرکت در مراسم تحلیف احساسات عامیانه و سطحیِ یک عده عامل این فاجعه بود وزرای پیشنهادی دولت فردا معرفی می‌شوند باقری انتخاب «یحیی السنوار» به ریاست دفتر سیاسی حماس را تبریک گفت اقدام آموزشی عامل صدای انفجار‌ها در سپاهان شهر اصفهان بود عملیات خونخواهی هنیه غافلگیرانه خواهد بود وزرای پیشنهادی دولت تا پایان هفته به مجلس معرفی می‌شوند گزارش ظریف از دیدارهایش در نخستین روز فعالیت در دولت رویداد عظیم پیاده‌روی اربعین کارکردهای متنوع برای حفظ و ترویج ارزش‌های والای نهضت اصلاحی آن امام همام دارد راز‌های پشت پرده احکام قاضی مقیسه در مورد نفاق چه بود؟
تازه های شبکه اجتماعی