همزمان با ادامه دومین سال خشکسالی شدید و کاهش ۴۰ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته، وزارت نیرو اقدامات سختگیرانهتری را برای مدیریت مصرف در دستور کار قرار داده است. در چهار ماه نخست امسال، بیش از ۴۷ هزار مشترک پرمصرف شناسایی و مشمول اقدامات اصلاحی شدهاند؛ این در حالی است که ۵۰ شهر کشور درگیر تنش آبیاند و سدهای بزرگ با کاهش قابلتوجه ذخایر روبهرو هستند.
وزیر نیرو با بیان اینکه دمای کشور در برخی مناطق تا ۵ درجه نسبت به میانگین بلندمدت افزایش یافته است، گفت: ورودی سدهای تهران ۵۰ درصد کاهش یافته و بارندگیها نیز با افت ۴۱ درصدی روبرو بوده است.
مدیر پروژه آبشیرینکن شهید رئیسعلی دلواری گفت که این پروژه تاکنون در بخش ساختمانی ۷۰ درصد پیشرفت داشته است و امیدواریم تا ۱۸ ماه آینده شاهد راهاندازی آن باشیم.
شش راهکار روی میز کوتاه مدت وجود دارد که میتواند در اوج گرما از میزان خاموشی بکاهد.
بررسی وضعیت منابع آبی استان تهران نشان میدهد که شرایط سدهای تأمینکننده آب شرب پایتخت، نسبت به سالهای گذشته دستخوش تغییراتی قابل توجه شده است. تازهترین ارزیابیها حاکی از آن است که سهم قابل استفاده از مخازن سدهای استان در سطحی پایینتر از معمول قرار دارد.
با بهرهبرداری از فاز اول پالایشگاه NGL 3100 دهلران فلرهای مناطق نفتخیز خاموش شدند که این موضوع نقطه عطفی برای خاموشی گازهای فلر است.
شاخص شدت مصرف انرژی در ایران به عدد ۰.۲۳۲ رسیده که تقریباً دو برابر میانگین جهانی این شاخص (۰.۱۱۱) است. این شاخص که نسبت مصرف انرژی به تولید ناخالص داخلی را نشان میدهد، یکی از مهمترین معیارها برای سنجش میزان بهرهوری انرژی در کشورها به شمار میرود.
گزارشهای مستند مؤسسات بینالمللی بیانگر آن است که صادرات نفت ایران به چین از مرز ۱.۷ میلیون بشکه در ماه عبور کرده است؛ رکوردی که نشاندهنده پویا بودن صنعت نفت کشور علیرغم بحران اخیر است.
روند کاهشی میزان بارندگیها طی دهههای اخیر و برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی، موجب بروز پدیده فرونشست زمین در ۳۱ استان کشور شده و تهدیدی جدی برای زیرساختها و کشاورزی به شمار میرود.
با بهرهبرداری از فاز نخست طرح انتقال آب دریا به فلات مرکزی، گامی مهم برای کاهش فشار بر زایندهرود و حذف وابستگی صنایع به منابع آبی این رودخانه برداشته شده است؛ اما احیای واقعی زایندهرود نیازمند مجموعهای از اقدامات تکمیلی در حوزه تأمین و مدیریت مصرف آب است.