فعالیت موکبهای اربعین در ایران و عراق بنابر اعلام ستاد بازسازی عتبات عالیات، از ۱۳ مردادماه آغاز میشود. این درحالی است که پیشبینی شده حرکت زائران زودتر از این تاریخ، و از سوم مردادماه آغاز شود. فعالیت موکبهای ایران در عراق قرار است تا ۲۶ مردادماه ادامه داشته باشد.
فرهنگستان زبان و ادب فارسی در دوگانهای غریب زیست میکند؛ نهادی علمی که هم واژههای ماندگار ساخته و هم قربانی شوخیها و سوءبرداشتهای فضای مجازی شده است.
-رئیس شورای حکام مرکز منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی گفت: نشست سالانه مراکز مقوله دوم فعال در زمینه میراث فرهنگی ناملموس در سال ۲۰۲۵ با میزبانی سازمان یونسکو و بهصورت برخط برگزار شد و میزبانی ایران از این نشست نیز برای سال ۲۰۲۶ در دستور کار دبیرخانه این سازمان قرار گرفت.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با تأکید بر لزوم بازگشت زندگی به جریان طبیعی، از هنرمندان، تشکلها و دولت خواست با گفتوگویی روشن، راه احیای صنایع دستی را هموار کنند.
در پی حملات ۱۲روزه رژیم صهیونیستی به خاک ایران، علاوه بر شهادت و مصدومیت شماری از شهروندان و تخریب زیرساختهای شهری، تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر نیز دچار آسیبهای مستقیم شدند. آسیبهایی که اگرچه بیشتر در قالب ویرانی خانه و محل کار نمود داشت، اما بیتردید بر روند زندگی حرفهای و شخصی این افراد نیز تأثیرات عمیقی بر جای گذاشته است.
مدیر استودیو بازیسازی مدریک گفت: پویش «همه بازی» عاملی برای ایجاد فضای مثبت در راستای کاهش اضطراب و تنشهای روزمره در کودکان و نوجوانان است.
به استناد دادههای شورای جهانی صنایع دستی، ۵۹ شهر جهانی صنایع دستی در کشورهای مختلف ثبت شده، ایران با داشتن ۱۱ شهر و سه روستا، ۲۴ درصد آمار کلی جهان و ۳۲ درصد آمار منطقهای را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل شرکت انتشارات علمی و فرهنگی با اشاره به آسیب به ساختمان مرکزی این انتشارات در جنگ ۱۲ روزه، گفت: تولید در حوزه فرهنگ هیچگاه نباید متوقف شود و همیشه باید مردم از تولیدات فرهنگی استفاده کنند.
تحلیل ویدئوی حمله به میدان «تجریش» به کمک نظریه «پساحقیقت» نشان میدهد که روایتهای مبتنی بر احساسات، باورهای شخصی و بازنمایی گزینشی رسانهای قصد داشتند جای واقعیت مستند را بگیرند. ولی کاربران ایرانی فضای مجازی با راستیآزمایی و افشاگری، جلوی این جریان فریبنده ایستادگی کرده و اجازه ندادند تحریف بر حقیقت پیروز شود.
امام حسین(ع) تا واپسین لحظات روز عاشورا که سپاهیان دشمن بر یاران سیدالشهدا(ع) حمله کردند، به دنبال هدایت مردم گمراه بود و لذا حتی در صحرای کربلا از سپاهیان دشمن خواستند تا دلیل و مبنای خود را برای جنگیدن مطرح کنند و آخرت خود را به دنیا نفروشند.