| | |
فخر گردشگری قزوین
کاروانسرای سعدالسلطنه
کاروانسرای سعد السلطنه در زمره مهمترین آثار تاریخی شهر قزوین است که پس از مرمت توسط شهرداری قزوین به بازارچهای برای عرضه صنایعدستی تبدیل شده است، در این گزارش به بررسی هرچه بیشتر این بنا پرداختهایم.
به گزارش روایت فردا سعدالسلطنه نام کاروانسرایی سرپوشیده در قزوین است که در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه ساخته شده است. اثر تاریخی بینظیری که برخیها از آن به عنوان سرای سعدیه یا سرای سعادت نیز یاد میکنند.
وسعت سرای سعدیه، حدوداً ۶/۲ هکتار است که در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار توسط حاکم وقت قزوین، سعدالسلطنه ساخته شد. سرای سعدالسلطنه در تاریخ ۱۱ مرداد سال ۱۳۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
داستان ساخت سرای سعدالسلطنه
اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار بود، درست در سال ۱۳۱۰ فردی به نام «محمدباقرخان سعدالسلطنه اصفهانی» بهعنوان حاکم شهر قزوین منصوب شده بود. در آن زمان قزوین به عنوان یکی از شریانهای اصلی جهت مراودات اقتصادی ایران با کشورهایی چون روسیه و دولت عثمانی، از جمله شهرهای مهم شناخته میشد که محل گذار تاجران بزرگ بود بنابراین محمد باقرخان سعدالسلطنه تصمیم گرفت قزوین را به محلی برای اقامت تجار تبدیل کند همین موضوع سبب شد که کاروانسرایی با ۴۰۰ حجره در دل قزوین ساخته شود.
کاروانسرای سعدالسلطنه با همکاری معماران اصفهانی و معماران قزوینی در سال ۱۳۱۲ ساخته و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. گفته میشود که این کاروانسرا تا قبل از جنگ جهانی اول کاربری تجاری و بازرگانی داشته و پل ارتباطی بازرگانی بین اروپا و آسیا بود. اما با تغییرات سیاسی حکومت روسیه، کاروانسرای سعدالسلطنه نیز موقعیت خود را از دست داد. حجرههایی از این بنا بدون کاربری شد و حکم انبار را گرفت و قسمتی از بنا به کارخانه تولید کشمش و آرد سلامت و قسمت دیگری از بنا به کارگاههای تولید کفش و فرش بافی تبدیل شد.
این روال برای سعد السلطنه تا سال ۱۳۷۷ ادامه داشت و تقریباً میتوان گفت که این بنای تاریخی به صورت متروک باقی مانده بود تا اینکه، رئیس سازمان میراث فرهنگی وقت با تمرکز بر احیای این بنا، اقدام به خرید حجرههای آن از بخش خصوصی و وراث کرد و مرمت و بازسازی آن را به مجموعه سازمان نوسازی و بهسازی شهر قزوین سپرد و اینگونه شد که سعدالسلطنه به عنوان فخر قزوین در حوزه گردشگری بنایی شناختهشده و سالانه میزبان هزاران گردشگر از سراسر دنیا است.
کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین در سال ۱۳۱۶ به عنوان بخشی از مجموعه بازار قزوین در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. اما در تاریخ ۱۳۷۷/۱۱/۵ این بنا بهصورت مستقل با نام «کاروانسرای سعدالسلطنه» در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
جزئیات معماری کاروانسرای سعدالسلطنه
به گزارش ایسنا، کاروانسرای سعدالسلطنه، همچون سایر کاروانسراهای اصیل ایرانی دارای بناهایی تودرتو با تزئینات و آجرکاری خاص است. این بنا چندین ورودی، حیاط بزرگ، حجرههای متعدد، دالانهای طولانی، هشتیهای جذاب دارد.
برای دسترسی به ورودی اصلی کاروانسرای سعدالسلطنه باید میدان آزادی را پشت سر بگذاریم و وارد خیابان امام خمینی (ره) بشویم. ورودی این بنا دارای یک هشتی و در نهایت حیاط اصلی است. سقف ورودی اصلی فاقد نورگیر بوده و بهصورت مدور ساخته شده است.
این بنای ارزنده، همچون سایر بازارهایی است که به سبک ایرانی ساخته شده است. سرای سعدالسلطنه هفت حیاط به نامهای بهشتیان، نگارالسلطنه، سعدالسلطنه، سعدیه، قهرمانی، شترخان و حیاط خدمات را در خود جای داده است.
همچنین این کاروانسرا از یک چهارسوق برخوردار است که از تقاطع دو راسته پرتردد ایجاد شده و بر فراز آن یک گنبد بزرگی کاشیکاری به صورت عرقچین رخ نشان میدهد.
کاشیکاری سعدالسلطنه دارای رنگی خاص است. کاشی کاری لوزی زرد رنگ با حاشیه سرمهای که جلای ویژهای به این بنای تاریخی داده است. همچنین در چهار طرف گنبد، چهار نیمگنبد وجود دارند که باعث بزرگتر دیدهشدن فضا میشوند. در داخل فضای گنبد یک کتیبه شامل اطلاعات اتمام ساخت کاروانسرا مربوط به سال ۱۳۱۲ هجری قمری، یک کتیبه حاوی نام معماران بنا و یک کتیبه دیگر شامل عبارت «سنه یونت ایل» به معنی «سال اسب» وجود دارد.
چهارسوق از طریق یک هشتی کوچک در بخش شمالی، مخاطب را به حیاط اصلی متصل میکند. در بخش جنوبی چهارسوق هم یک هشتی دیگر وجود دارد که به دالانهای انتهایی جنوب کاروانسرا و حیاط کوچکی به مساحت ۳۱۳ مترمربع منتهی میشود. بخشی از این حیاط شامل فضای باز بوده و بخشی از آن نیز شامل حجرههایی کوچک است. در بخش غربی چهارسوق، دالان قیصریه دیده میشود که به راسته وزیر نیز متصل میشود.
جالب است که بدانید، در سرای سعدالسلطنه چندین حمام، سرا، تیمچه، شترخان، راسته، مسجد، آبانبار وجود دارد. سرا یا راسته قیصریه، سرای وزیر، سرای سعدیه، گرمابه رضوی و مسجد حاج ملا آقا و شترخان از جمله مهمترین بخشهای کاروانسرای سعدالسلطنه به شمار میروند که به صورت پیوسته و در امتداد یکدیگر قرار گرفتهاند.
معرفی حیاطهای سعدالسلطنه
حیاط سعدالسلطنه: وسعت این حیاط به ۳,۰۷۳ متر مربع میرسد. ۳۲ حجره یک طبقه در چهار طرف این حیاط قرار دارند که همه آنها روی سکوهایی با ارتفاع یک متر از کف حیاط ساخته شدهاند. زیر سکوها، پنجرههای کوچکی تعبیه شده است تا هوا بین سکوها در گردش باشد و از ایجاد رطوبت در حجرهها جلوگیری شود. حجرهها دو بخش ایوانچه و پستو دارند. پستو فضای کوچک پشت حجره برای اجناس اضافی و شبیه به انبار است. ایوانچههای حجرههای این کاروانسرا با تزیینات کاشیکاری و سقف رسمیبندی خودنمایی میکند. کاروانها به این حیاط میآمدند و از آب شرب حوض استفاده میکردند. کف ایوانها و راهروهای جلوی حجرهها سنگفرش شده و در تقاطع ضلعهای چهارگانه حجره، دو گوشه ایجاد شده است.
حیاط نگارالسلطنه: این حیاط نیز دارای دو حجره و دو انبار بسیار بزرگ است و درب آن از سمت غرب به راسته وزیر باز میشود. در گذشته حیاط نگارالسلطنه جایی بود که کاروانها بار خود را در آن میگذاشتند و محل را ترک میکردند. کسی حق اتراق در این مکان را نداشت و افراد باید شب را در مکانی دیگر می گذراندند.
حیاط شترخان: حیاط شترخان یکی از حیاطهای کاروانسرای سعدالسلطنه است که با وسعتی معادل ۴,۳۷۸ متر مربع رخنمایی میکند. این حیاط نیز محل ورود کاروانها بوده است. در ضلع شمالی این حیاط فضای بزرگی با بیش از ۱۰۰ ستون موسوم به بارانداز اصلی وجود دارد که کاروانها در هوای نامساعد، بارهای خود را در آن تخلیه میکردند. این فضا بهعنوان اصطبل نیز به کار میرفت و حلقههایی برای بستن افسار اسبها بر ستونها تعبیه شده بود. در طرف دیگر آن حیاط کوچکی قرار دارد که تأمین نور و تهویه هوای بارانداز را انجام میداد.
حیاط قهرمانی: در سمت شرق شترخان، حیاط قهرمانی با وسعت ۱,۸۶۰ متر مربع دیده میشود. حجرههای این حیاط نیز در همکف قرار گرفتهاند. حیاط قهرمانی تنها فضای کاروانسرا است که راه مستقیم به بیرون از مجموعه ندارد. دورتادور حیاط را حجرهها در بر گرفتهاند و یک انباری در گوشه جنوب شرقی آن تعبیه شده است.
حیاط سعدیه: حیاط سعدیه یکی دیگر از حیاطهای این کاروانسرای نفیس و میراثی قزوین است. این حیاط از شرق به حیاط سعدالسلطنه راه دارد و زیباترین حیاط این کاروانسرا است. حیاط سعدیه دارای دو ایوان مزین به آجرکاری و کاشیکاریهای نفیس و زیبا است.
در ضلع شمال شرقی حیاط راهرویی با سقف گنبددار به چشم میخورد که گنبد بزرگی در وسط و دو سقف عرقچین (مدور) کوچکتر دارد. این بخش دارای ارسیهای زیبایی است و سقف آن شامل تزئینات آجرکاری و کاشیکاری بهصورت اشکال هندسی است. در ورودی حیاط سعدیه چوبی است و روکش فلزی و گلمیخهای تزیینی دارد که به خودی خود برای بسیاری از گردشگران جذاب است همین جزئیات در تزئینات این حیاط باعث شده تا نسبت به سایر حیاطهای سعدالسلطنه متفاوت باشد.
۱۰ حجره دو طبقه و گرمابه سعدیه در شمال شرقی این حیاط قرار گرفته است. این گرمابه دارای راهرویی ۳۰ متری در زیر حجرهها است. این راهرو طاقآهنگ دارد و در نهایت به سربینه میرسد. گرمخانه مربعیشکل و گنبددار حمام در جنوب سربینه واقع شده است و دو فضا در شرق و غرب آن وجود دارد که در کنار هم فضای مستطیلیشکلی را تشکیل میدهند.
حیاط بهشتیان: بهشتیان نام سرایی در شمال غربی مجموعه است که ورود به آن از سمت شمال سرا و خیابان اصلی و همین طور از سمت شرق سرا و بازارچه سعدالسلطنه امکان دارد. سرای بهشتیان از دو تالار بزرگ، دو رواق و هشت حجره تشکیل شده است. دورتادور حیاط بهشتیان، حجرههایی در طبقه همکف وجود دارد. آبانباری نیز در داخل این حیاط به چشم میخورد.
معرفی بخشهای دیگر بنای سعدالسلطنه
موزه شاهنامه، اسطورهها و مردمشناسی از بخشهای سرای سعدالسلطنه هستند که تمامی آثار هنری آن از جنس گل رس ساخته شدهاند و شامل اسطورهها، قهرمانان ملی ایران و داستانهای کتاب ارزشمند شاهنامه نظیر وداع زال با سیمرغ، تولد رستم، نبرد رستم و اژدها، رستم و اسفندیار، شیرین و فرهاد، کاوه آهنگر، بیژن و منیژه است. این موزه بهعنوان موزه آثار سفالین استاد «رضا ازی محمدی» شهره دارد.
موزه دکتر علیاکبر صالحی، یکی دیگر از موزههای این کاروانسرای نفیس است. آثار این موزه شامل هدایای دکتر صالحی در دوره وزارت امور خارجه است که از شخصیتهای بینالمللی دریافت کرده است. در این موزه ۱۵۶ اثر شامل شمشیر ذوالفقار، صنایع دستی، نشان و مدالهای ارزشمند، تابلوهای نقاشی و تابلو فرش، ساعت و لوازم زینتی از ۵۰ کشور جهان وجود دارد.
سرای سعدالسلطنه کجاست؟
خیابان نادری جنوبی، خیابان امام خمینی(ره)، کاروانسرای سعدالسلطنه (محله بازار)
به گزارش ایسنا، در روزهای آینده به صورت مفصل به معرفی سایر آثار تاریخی استان قزوین،برخی از مشاهیر قزوینی میپردازیم.
انتهای پیام/
طبیعت شرقی در «شکوفههای بهاری» هیروشیگه حواشی «پایتخت ۷»؛ تعقیب و گریز بهرام افشاری و حواله خودرو فوتبالیستها رمان «آبیسم» را برای آگاهیرسانی درباره اوتیسم نوشتم تقویم جلالی یکی از مهمترین دستاوردهای علمی خیام است آیینهای ایرانی؛ پیوند میراث کهن و تاریخ امروز جهان جنجالهایی که از سینما شروع شد چرا «با بابام» انیمیشن کودکانه موفقی است؟ این فیلمها در سال ۱۴۰۳، کمتر از انتظار فروختند کمدی باید انسان را به تفکر وادارد مسافران نوروزی در کدام استانها بیشتر اقامت داشتند و مصدوم شدند؟ ۱۰۰ دوربین تلویزیونی راهپیمایی روز قدس را پوشش میدهند بازیگری که یک سال روی صحنه ماند دانیال جعفری بازیگر نوجوان ایرانی موفق به دریافت مدارک بازیگری آکسفورد شد دومین اثر مشترک سامی یوسف و همایون شجریان منتشر شد ۸ فیلم ۱۴۰۳ که بیشتر از انتظار ظاهر شدند کاروانسرای سعدالسلطنه قصه مردی که با عروسکش بهار را نوید میدهد رهبر انقلاب نقد اجتماعی و سیاسی در شعر طنز را به رسمیت میشناسند پارک ملی تندوره گنجینهای طبیعی در ایران رای پیشرفت خود، دست به تخریب دیگران نزنیم تا عاقبت بخیر شویم احیای شب نوزدهم در مصلی تهران خلاصه نمادین جهان ایرانی «بهار در بهار» با ویژه برنامه های تحویل سال تلویزیون : ذائقهِ کمدیپسندِ مردم کار را سخت کرده است سریالهای قدیمی همچنان پیشتاز تلویزیون و پلتفرمها موزهها و اماکن تاریخی ۱۹ و ۲۰ ماه مبارک رمضان باز است اعتراض صداوسیما به توقف پخش شبکه «الاقصی» از کلاسیکهای وفادار تا بازخوانیهای مدرن ستارهسازی با هزینهای ناچیز در دنیای میلیون دلاری نوشتن شاهنامه چند سال طول کشید؟ دلخوری بابا پنجعلی در آستانه پخش «پایتخت» جدید لبیکهای امام حسن مجتبی(ع) قرآنی که در میان اسرا دست به دست میشد رمضانی که لرزه به تن ژنرال عراقی انداخت وزیر میراث فرهنگی: نوروز سرمایهای برای تعاملات بینالمللی است هزینه تماشای فیلم و سریال در نمایش خانگی بالا رفت یک کمدیساز الزاما در تمام کارهایش موفق نیست سریال «معاویه» با چه هدفی ساخته شده است؟ کارگردان سینما به سوگ مادربزرگ فیلمهایش نشست انیمیشنهایی که در سال ۲۰۲۵ ظاهر میشوند اقتباسی برای ثبت در تاریخ سینما و ادبیات ایران زنان انگلیسی دو برابر بیشتر از مردان کتاب میخوانند اتخاذ تدابیری برای ارتقای خدمترسانی به مسافران نوروزی چرا سریالهای ایرانی در سطح بینالمللی پخش نمیشوند؟ انتشار غیرقانونی دامن «ببعی قهرمان» را هم گرفت؛ نوروز در تلویزیون؟ بازیهای ویدیویی که الهامبخش ساخت آثار سینمایی شدند «تاسیان» رفع توقیف شد؟ جشنواره موسیقی محلی تا آیین قهوهخوری اشتباهات معاویه قابل بخشش نیست قسمت چهارم سریال «تاسیان» منتشر شد تلویزیون آخر هفته چه فیلمهایی پخش میکند؟ ۱۲ غرفه ایران در نمایشگاه گردشگری برلین؛ فرصتی برای مقابله با ایرانهراسی تجربهای قلبی و نه شنیداری از یک کنسرت اگر بیطرف نیستید دستکم انصاف داشته باشید ساخت سریالهایی برای «دیده نشدن» دولت به مسئله تأمین مواد اولیه پوشاک ورود کند برگزاری جشن تحویل سال نو در اصفهان و شیراز معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی اسکار گرفت رتبهبندی ۹۶ فیلم برتر در تاریخ اسکار «اکران رمضان» را به یک «فرصت طلایی» تبدیل کنیم روایتی متفاوت از تراژدی «هملت» در اروپا کتاب «ضاحیه مقدسه» رونمایی میشود آموزش نقالی شاهنامه به کودکان باید با توجه به مفاهیم تربیتی آنها باشد طرفداران مستندهای حیات وحش، سیاسی و تاریخی بیشترند سفری اقتباسی از تفکر غربی به فلسفه شرقی پیام شهید کسایی در آخرین دیدار برای خانوادهاش چه بود؟ «حاجی واشنگتن» در «سفر پر ماجرا»؛ گروه های استهلال ماه رمضان ۱۴۰۳ از چه روزی کار رصد را آغاز میکنند؟ تخریب کاشیکاری سر در خانقاه مسجد جامع نطنز ۳ کمدی و ۲ حضور پژمان جمشیدی در گیشه نوروز؛ دومین مقبره «فرعون» کشف میشود؟ اژهای: مسائل حقوقی گردشگران خارجی را رفع میکنیم اقدام تحسین برانگیز قوه قضائیه در جلوگیری از پخش سریال تاسیان روایتی از «کتابشویی» هشدار نسبت به وقوع یک تراژدی بزرگ در صنایع خلاق اقامه نماز لیلةالدفن برای سیدحسن نصرالله در تمام مساجد ایران دستمزدهایی که وسوسه میکنند فیلمهای کودک را با تصور کودکانه تولید نکنید! افزایش تقاضا برای سفرهای قسطی/ وضعیت تراژیک در پروازها افزایش تقاضا برای سفرهای قسطی/ وضعیت تراژیک در پروازها کتابخانه عمومی امروز مکمل نهاد خانواده و نهاد مدرسه است جزییاتی از اکران عید فطر و بلیت ۱۰۰ هزار تومانی سینما روایتی از آخرین حضور منوچهر والیزاده بر صحنه بخشی از درآمد استریمرها از طریق حمایت مستقیم کاربران است افتتاح اتاق ایرانشناسی در پاکستان فروش ۱۵۷ میلیاردی گیشه در بهمن ماه واکنش فرزند «فهیمه راستکار» به اجرایی نشدن یک مصوبه ایرج رضایی دوبلور پیشکسوت درگذشت استعدادیابی قاریان نوجوان و جوان در جشنوارهای قرآنی پاسخهای آشتیانیپور به شبهات رأیگیری مردمی جشنواره فیلم فجر مصاحبه تلویزیونی طنز با کابینه ترامپ به کمک هوش مصنوعی درباره کیفیت اجرای گروهمان ادعا داریم سردیس حسن ریاحی موسیقیدان رونمایی شد موسیقی «کواتی» برگرفته از فرهنگ مردم بلوچ است؛ راهی برای کم کردن اضطراب و تنش اجرای ۳۸ کودک و نوجوان در چهارمین روز جشنواره چهلم موسیقی فجر سریال «تاسیان» بدون مجوز منتشر شده است قطعاتی که برای تار نوشته شده با سنتور نواخته شد خانه سینما بازهم در انتخاب بهترین فیلم مردمی بازنده شد؟ افتوخیزهای ارکستر صداوسیما در آغاز جشنواره موسیقی فجر ایتن هاوک دلیل به تعویق افتادن ۱۲ ساله «ماه آبی» را فاش کرد اعلام ویژهبرنامههای سراسری اعیاد شعبانیه میانسالی یک رویداد فرهنگی-هنری از نامزد نشدن در اسکار ناراحت نیستم شهید خاص 22 بهمن ۲۲ بهمن، نماد همبستگی ملی و پیروزی اراده ایرانیان است انقلاب بیش از سیاسی بودن هنر بود علی سرابی بهترین گزینه برای نقش «صیاد» بود/«گاندو ۳» را نمیسازم هشدار یک کارگردان جوان درباره برخی دستهای پنهان عبور از نیل سینمای سنتی خاطره آقای آهنگساز از «روز موعود»؛ سرود «برخیزید» چطور شکل گرفت؟ بازیگر یهودی رفتار رژیم صهیونیستی با مردم غزه را از هیتلر بدتر خواند بازدید مدیران خانه کتاب از مجموعه «شهر آفتاب» سیمرغم را تقدیم مادران شهدا میکنم سازهای باستانی ایرانی در کنسرت مسکو طنینانداز شدند تشویق سکانس «گشت ارشاد» و چاقی و لاغری اجباری بازیگران تشکیل پرونده قضایی در پی اقدام خلاف عرف و شرع دو بازیگر در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر فعال شدن مجدد سلبریتیهای آشوبطلب در جشنواره فیلم فجر
سریال «معاویه» با چه هدفی ساخته شده است؟ اقدام تحسین برانگیز قوه قضائیه در جلوگیری از پخش سریال تاسیان فعال شدن مجدد سلبریتیهای آشوبطلب در جشنواره فیلم فجر فیلمهای کودک را با تصور کودکانه تولید نکنید! اقامه نماز لیلةالدفن برای سیدحسن نصرالله در تمام مساجد ایران برگزاری جشن تحویل سال نو در اصفهان و شیراز افزایش تقاضا برای سفرهای قسطی/ وضعیت تراژیک در پروازها روایتی از آخرین حضور منوچهر والیزاده بر صحنه افزایش تقاضا برای سفرهای قسطی/ وضعیت تراژیک در پروازها رتبهبندی ۹۶ فیلم برتر در تاریخ اسکار دستمزدهایی که وسوسه میکنند کتابخانه عمومی امروز مکمل نهاد خانواده و نهاد مدرسه است جزییاتی از اکران عید فطر و بلیت ۱۰۰ هزار تومانی سینما ایرج رضایی دوبلور پیشکسوت درگذشت پاسخهای آشتیانیپور به شبهات رأیگیری مردمی جشنواره فیلم فجر موسیقی «کواتی» برگرفته از فرهنگ مردم بلوچ است؛ راهی برای کم کردن اضطراب و تنش بخشی از درآمد استریمرها از طریق حمایت مستقیم کاربران است انتشار غیرقانونی دامن «ببعی قهرمان» را هم گرفت؛ نوروز در تلویزیون؟ «تاسیان» رفع توقیف شد؟ تلویزیون آخر هفته چه فیلمهایی پخش میکند؟ افتتاح اتاق ایرانشناسی در پاکستان فروش ۱۵۷ میلیاردی گیشه در بهمن ماه تشکیل پرونده قضایی در پی اقدام خلاف عرف و شرع دو بازیگر در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر انیمیشنهایی که در سال ۲۰۲۵ ظاهر میشوند روایتی از «کتابشویی» واکنش فرزند «فهیمه راستکار» به اجرایی نشدن یک مصوبه درباره کیفیت اجرای گروهمان ادعا داریم تشویق سکانس «گشت ارشاد» و چاقی و لاغری اجباری بازیگران هزینه تماشای فیلم و سریال در نمایش خانگی بالا رفت کارگردان سینما به سوگ مادربزرگ فیلمهایش نشست اقتباسی برای ثبت در تاریخ سینما و ادبیات ایران هشدار نسبت به وقوع یک تراژدی بزرگ در صنایع خلاق استعدادیابی قاریان نوجوان و جوان در جشنوارهای قرآنی مصاحبه تلویزیونی طنز با کابینه ترامپ به کمک هوش مصنوعی سردیس حسن ریاحی موسیقیدان رونمایی شد بازیهای ویدیویی که الهامبخش ساخت آثار سینمایی شدند طرفداران مستندهای حیات وحش، سیاسی و تاریخی بیشترند «حاجی واشنگتن» در «سفر پر ماجرا»؛ خانه سینما بازهم در انتخاب بهترین فیلم مردمی بازنده شد؟ پارک ملی تندوره گنجینهای طبیعی در ایران زنان انگلیسی دو برابر بیشتر از مردان کتاب میخوانند اتخاذ تدابیری برای ارتقای خدمترسانی به مسافران نوروزی چرا سریالهای ایرانی در سطح بینالمللی پخش نمیشوند؟ دومین مقبره «فرعون» کشف میشود؟ اژهای: مسائل حقوقی گردشگران خارجی را رفع میکنیم اجرای ۳۸ کودک و نوجوان در چهارمین روز جشنواره چهلم موسیقی فجر اعلام ویژهبرنامههای سراسری اعیاد شعبانیه از نامزد نشدن در اسکار ناراحت نیستم سیمرغم را تقدیم مادران شهدا میکنم جشنواره موسیقی محلی تا آیین قهوهخوری اگر بیطرف نیستید دستکم انصاف داشته باشید گروه های استهلال ماه رمضان ۱۴۰۳ از چه روزی کار رصد را آغاز میکنند؟ تخریب کاشیکاری سر در خانقاه مسجد جامع نطنز هشدار یک کارگردان جوان درباره برخی دستهای پنهان دانیال جعفری بازیگر نوجوان ایرانی موفق به دریافت مدارک بازیگری آکسفورد شد «بهار در بهار» با ویژه برنامه های تحویل سال تلویزیون اشتباهات معاویه قابل بخشش نیست قسمت چهارم سریال «تاسیان» منتشر شد ۱۲ غرفه ایران در نمایشگاه گردشگری برلین؛ فرصتی برای مقابله با ایرانهراسی تجربهای قلبی و نه شنیداری از یک کنسرت معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی اسکار گرفت افتوخیزهای ارکستر صداوسیما در آغاز جشنواره موسیقی فجر ایتن هاوک دلیل به تعویق افتادن ۱۲ ساله «ماه آبی» را فاش کرد میانسالی یک رویداد فرهنگی-هنری انقلاب بیش از سیاسی بودن هنر بود عبور از نیل سینمای سنتی سازهای باستانی ایرانی در کنسرت مسکو طنینانداز شدند موزهها و اماکن تاریخی ۱۹ و ۲۰ ماه مبارک رمضان باز است دولت به مسئله تأمین مواد اولیه پوشاک ورود کند «اکران رمضان» را به یک «فرصت طلایی» تبدیل کنیم روایتی متفاوت از تراژدی «هملت» در اروپا سفری اقتباسی از تفکر غربی به فلسفه شرقی ۳ کمدی و ۲ حضور پژمان جمشیدی در گیشه نوروز؛ سریال «تاسیان» بدون مجوز منتشر شده است قطعاتی که برای تار نوشته شده با سنتور نواخته شد ۲۲ بهمن، نماد همبستگی ملی و پیروزی اراده ایرانیان است علی سرابی بهترین گزینه برای نقش «صیاد» بود/«گاندو ۳» را نمیسازم بازیگر یهودی رفتار رژیم صهیونیستی با مردم غزه را از هیتلر بدتر خواند بازیگری که یک سال روی صحنه ماند ساخت سریالهایی برای «دیده نشدن» آموزش نقالی شاهنامه به کودکان باید با توجه به مفاهیم تربیتی آنها باشد پیام شهید کسایی در آخرین دیدار برای خانوادهاش چه بود؟ شهید خاص 22 بهمن خاطره آقای آهنگساز از «روز موعود»؛ سرود «برخیزید» چطور شکل گرفت؟ بازدید مدیران خانه کتاب از مجموعه «شهر آفتاب» کتاب «ضاحیه مقدسه» رونمایی میشود کمدی باید انسان را به تفکر وادارد مسافران نوروزی در کدام استانها بیشتر اقامت داشتند و مصدوم شدند؟ رهبر انقلاب نقد اجتماعی و سیاسی در شعر طنز را به رسمیت میشناسند رای پیشرفت خود، دست به تخریب دیگران نزنیم تا عاقبت بخیر شویم احیای شب نوزدهم در مصلی تهران تقویم جلالی یکی از مهمترین دستاوردهای علمی خیام است آیینهای ایرانی؛ پیوند میراث کهن و تاریخ امروز جهان چرا «با بابام» انیمیشن کودکانه موفقی است؟ این فیلمها در سال ۱۴۰۳، کمتر از انتظار فروختند سریالهای قدیمی همچنان پیشتاز تلویزیون و پلتفرمها اعتراض صداوسیما به توقف پخش شبکه «الاقصی» دلخوری بابا پنجعلی در آستانه پخش «پایتخت» جدید وزیر میراث فرهنگی: نوروز سرمایهای برای تعاملات بینالمللی است یک کمدیساز الزاما در تمام کارهایش موفق نیست جنجالهایی که از سینما شروع شد ۱۰۰ دوربین تلویزیونی راهپیمایی روز قدس را پوشش میدهند ۸ فیلم ۱۴۰۳ که بیشتر از انتظار ظاهر شدند کاروانسرای سعدالسلطنه قصه مردی که با عروسکش بهار را نوید میدهد : ذائقهِ کمدیپسندِ مردم کار را سخت کرده است از کلاسیکهای وفادار تا بازخوانیهای مدرن قرآنی که در میان اسرا دست به دست میشد رمضانی که لرزه به تن ژنرال عراقی انداخت دومین اثر مشترک سامی یوسف و همایون شجریان منتشر شد خلاصه نمادین جهان ایرانی ستارهسازی با هزینهای ناچیز در دنیای میلیون دلاری نوشتن شاهنامه چند سال طول کشید؟ لبیکهای امام حسن مجتبی(ع) حواشی «پایتخت ۷»؛ تعقیب و گریز بهرام افشاری و حواله خودرو فوتبالیستها رمان «آبیسم» را برای آگاهیرسانی درباره اوتیسم نوشتم طبیعت شرقی در «شکوفههای بهاری» هیروشیگه
تازه های شبکه اجتماعی
ارسال نظرات